maandag 11 november 2013

Lisboa: hotspots

Ondertussen is Lissabon ook al weer een dikke twee maanden geleden en is de temperatuur gehalveerd. Snif. Hoewel ik eigenlijk geen wauw-gevoel had bij Lissabon (zoals ik dat bij Marrakech en Kreta wel had, vandaar dat ik er ook naar blijf verwijzen), was het toch een leuke trip, met een paar plaatsen die zeker de moeite zijn om te bezoeken als je er ook eens terechtkomt. Neem wel goeie schoenen mee en zorg dat je kuiten getraind zijn, want Lissabon is gebouwd op zeven heuvels en dat merk je echt wel.


We sliepen in driedubbelstapelbedden in Independente Hostel & Suites. Ik ben al geen fan van een gewoon stapelbed, maar dit ging er toch wel over. Gelukkig was er deze keer minder uitvalgevaar dan in Marrakech en ging zuslief helemaal boven liggen. Voor de rest geen klagen gehad: vriendelijk personeel, propere badkamertoestanden en genoeg gemeenschappelijke ruimtes. Tip: je kan er eten met het personeel voor slechts €5 en het is onwaarschijnlijk lekker. Of misschien hadden wij gewoon geluk.


Het eten in Lissabon is lekker én goedkoop: de ideale combinatie. We gingen naar Pois Café, uitgebaat door een Oostenrijks koppel met allerlei specialiteiten van die streek - maar ook wel normaal eten. Als je geluk hebt, krijg je er gratis en voor niets live-muziek bij. Ook zijn we twee keer naar een vegetarisch restaurant geweest, Jardim do Sentidos. Het was namelijk écht lekker, écht gezellig en gewoon ook heel vriendelijke obers. Ook gingen we naar het iets duurdere en chiquere Carmo (Largo do Carmo), een soort van tapasrestaurant met gewoon grote porties (drie gerechten voor twee personen) waar het eten ook lekker is! Voor mijn zus haar verjaardag gingen we dan eten bij Haägen-Dazs (aangezien we geen Ben&Jerry's vonden). Ook lekker, maar net iets minder goed voor het lichaam, zo bleek. 


Je kan natuurlijk niet blijven eten, dus wat doe je daar voor de rest? Dingen bezoeken, natuurlijk. Wij bezochten maar één museum, Museu do Chiado. Dat geeft een overzicht van Portugese kunst, vanaf de 18de eeuw tot tegenwoordig. Mooie collectie moderne kunst, dat wel! Lissabon is een oude stad, waar je veel over te weten komt tijdens een (gratis) gegidste wandeling van Sandeman. Heel interessant (alhoewel net iets minder op de voorlaatste dag) en met een beetje geluk heb je Sebastiao als gids. Er zijn ook genoeg oude gebouwen te bezoeken, zoals de Torre de Belem en Castelo de São Jorge. Als je bovenop het kasteel geraakt, ben je halfdood maar word je wel beloond met een prachtig uitzicht. En pauwen. 

Castelo de São Jorge

3 opmerkingen:

  1. Super leuk! Ik kreeg vandaag je cd! Ben hem volop aan het beluisteren, het klinkt tot nu toe echt al geweldig! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blij te lezen dat hij veilig & wel is aangekomen :) Ik hoop dat je de rest ook goed vindt!

      Verwijderen
    2. Ik vind hem echt geweldig! Bedankt, ik zocht het eerste liedje op Youtube (englismen folk) maar ik vind het echt niet! ik wou het naar iemand doorsturen en linken op men blog, je cd'tje krijgt gauw een plaatsje op mijn blog!! Bedankt echt een super leuk cadeau!

      Verwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!