donderdag 14 november 2013

Movie time: Inside Llewyn Davis

Wie de komende feestdagen en bijbehorende uitgaven voor cadeautjes allerhande graag negeert en bijgevolg wat geld te veel heeft om eens naar de bioscoop te gaan: ga naar Inside Llewyn Davis. Tenzij je een hekel hebt aan goeie muziek en katten, dan moet je niet gaan. Maar anders: doen! Het is met Carey Mulligan (voor de mannen) en Justin Timberlake (voor iedereen) (JT!), en ook met John Goodman (the Dude) en muziek van onder andere Marcus Mumford. En de film zelf is ook niet slecht. 

Wat zeg ik? Hij is mooi. De film vertelt het verhaal van een folkzanger, Llewyn Davis, die niet meteen zijn beste week beleeft. Het is koud, het is nat en hij heeft geen winterjas. Of een dak boven zijn hoofd. Of geld. Of vast werk. Geen prettig leven in het vooruitzicht, maar gelukkig is er zijn mooie muziek. Qua verhaal valt er verder niet zoveel te vertellen, behalve dat het begrijpelijker is dan bijvoorbeeld Burn after reading, ook van de Ethan & Joel Coen. 


De soundtrack staat bovendien al op mijn verlanglijstje voor de feestdagen, dus dan moet de muziek écht wel goed zijn. Er zijn in New York, waar de film zich afspeelt, blijkbaar al concerten geweest (of er is er al één geweest en er moet nog één komen, zoiets) met de filmmuziek. Een beetje zoals de concertreeks van The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band, dus, maar dan met JT en MM samen op het podium. De kans dat zij echter heel België (of zelfs maar de wereld) (of de rest van de States) zullen rondtoeren is natuurlijk niet bijster groot. Helaas.

En, oh ja, there's a thing with a cat.


Voor de Humorecensie - ik kan maar reclame maken - klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!