vrijdag 8 november 2013

Het leven zoals het is: HUMO

Ondertussen heb ik bijna een maand de beste studentenjob ooit en ik denk niet dat ik er ooit nog wegga. Want niet alleen is iedereen op de redactie gewoon tof, Humo is handig gelokaliseerd tegenover Woestijnvis en zo kom ik al eens een bekende medemens tegen. Niet dat ik de tel bijhoud, of zo.


Maar wat doe ik daar nu precies? Want 'werken bij Humo' klinkt als 'schrijven bij Humo', maar helaas is dat (nog) niet het geval. Er zijn namelijk nog andere mensen nodig om een tijdschrift te maken, naast de journalisten. Eén van die mensen is de redactiesecretaresse, die ik dus vervang (omdat zij bijspringt op de lay-out omdat daar iemand met zwangerschapsverlof is, maar dat terzijde). 

Het is (gelukkig) een heel gevarieerde job, met typische secretaressetaken (zoals klasseren) en typische Humojobs (zoals de kijkcijfers samenstellen). Het gezelschap op de redactie maakt het trouwens extra gevarieerd, zoals die keer dat (jm) plots met een liedje van Samson & Gert in z'n hoofd zat en even later met (tp) gierend van het lachen naar dit filmpje aan het kijken was. Jongens.

3 opmerkingen:

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!