woensdag 22 februari 2012

Ditjes

De pinguïns in Mr. Popper's Penguins zijn de meest schattige digitale filmbeestjes die je je kan voorstellen. Ze zijn, zeg maar, ongelooflijk* reuzeschattig. Opeens vind ik het geen ramp meer dat het lief me af en toe vergelijkt met een pinguïn.

Je zult het zien, als er eens iets te beleven valt in mijn doorgaans niet zo interessante leven, dan valt alles altijd samen. Altijd. Donderdag stond Sakura al lang in mijn agenda, wegens toch iets te doen te hebben. Maandag kwam daar een derde redactievergadering van Dilemma bij (yay, schrijfwerk!) en vandaag zag ik posters voor een Blandijnvertoning van The help, de naar 't schijnt goede verfilming van het naar 't schijnt uitstekende boek van Kahtryn Stockett. Je zult het zien dat die van de babysit vanavond nog belt of ik morgenavond toevallig kan gaan babysitten. 

Een lange, enge neus
Verbeelding sprak er een tijdje geleden over en ook Lilith heeft het erover: Wijvenweek 2012 komt eraan. In de week van 12 - 18 maart zal de blogwereld (althans het stukje van de blogwereld dat überhaupt weet dat er een wijvenweek zit aan te komen) veranderen in een modderige poel van de meest geheime vrouwendingen. Of zoiets, want de dagthema's staan nog niet online en met het algemene thema Maskers af ben ik niet zoveel. Het dichtste dat ik onlangs in de buurt kwam van een masker was dan ook toen het lief een (overigens behoorlijk mooi) Venetiaans masker kocht in - u raadt het al - Venetië. Heeft er trouwens ook iemand problemen met die typische lange neuzen van die typische Venetiaanse maskers? Persoonlijk ben ik er helemaal geen fan van, maar dat kan ook aan mijn rare brein liggen. 

*Wie maandag naar De Laatste Show gekeken heeft en heeft opgelet toen die Hollandse die wat kwam zeveren over taal (specifiek het Nederlands), weet waarover ik het heb. Wie dat gemist heeft, vindt misschien het antwoordt in Taal is zeg maar echt mijn ding of de opvolger En dan nog iets van Paulien Cornelisse. Wie weet leert u er nog iets uit. 

1 opmerking:

  1. ben al de hele week aan het uitkijken naar de "Datjes" ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!