zaterdag 23 augustus 2014

Palm Springs, Joshua Tree & Phoenix

Het zalige ontbijt in La Jolla betekende meteen het afscheid van de oceaan voor de komende twee weken, aangezien we het binnenland introkken. Palm Springs was de volgende stop, een stad waar de ladies van A Beautiful Mess al vaker zijn geweest en zich nogal lovend over uiten, en waarnaar ik dus best uitkeek. Helaas bleek het niet zoveel voor te stellen en was het daar ook warm. Zo'n graad of 40. Dus nadat we in onze hotelkamer bekomen waren van de hitte tussen de auto en desbetreffende hotelkamer, doken we het zwembad in, waar we bleven tot de zon weg was en het min of meer te doen was. Eten moest er ook zijn, natuurlijk. In Palm Springs heb ik wel een prachtige zonnebril gekocht die ik de rest van de trip zo goed als permanent op had - ideaal om de groeiende wallen te verbergen.


De volgende dag maakten we ons op voor ons eerste nationale park. Spannend! Een annual pass voor alle nationale parken kost $80 - per auto met vier personen. Spotgoedkoop dus, als je weet dat we in het totaal acht parken gedaan hebben (Monument Valley valt er helaas niet onder). En als je de gelukkige bent op wiens naam de pas staat, kan je binnen het jaar je hart nog eens ophalen aan de schoonheid die de natuur hier te bieden heeft. Anyway, Joshua Tree National Park. Wat vreemd is voor ons, is dat je er eigenlijk met de auto doorrijdt, parkeert bij de designated view points, daar wat foto's neemt en verderrijdt. Ergens wel handig als het buiten duizend graden is, maar toch, het blijft vreemd. In elk park is er ook minstens één visitor's center en krijg je gratis en voor niets informatie, een krantje met de plaatselijke flora, fauna en gevaren uitgelegd, en een kaart van het park.
The Capitol.


De vlag van Arizona in Legoblokjes!
In Phoenix bleek het zo mogelijk nog warmer te zijn dan in Palm Springs, dus kwam de vampier in ons naar boven en kwamen we pas buiten na zonsopgang - althans, tot we de volgende dag het idee kregen dat we toch iets moesten doen en dus een mijl wandelden richting het Capitol. Ik ben nog nooit zo blij geweest met airco als toen we binnenkwamen in het Capitol zelf. Dayum. Daar was, tussen de kantoren van de gouverneur en zijn entourage, een museumpje gevestigd met uitleg over Phoenix en hoe Arizona één van de vijftig staten werd. Best nog interessant, eigenlijk! In Phoenix lopen er trouwens ambassadors rond die verdwaalde toeristen op weg helpen naar een coole avondactiviteit (en vermoedelijk een beetje delen in de winst van het etablissement in kwestie). Best wel een goed idee voor steden, lijkt mij!
Protip: zorg dat je in Phoenix een zwembad hebt bij je hotel. Echt.
Zicht langs de highways  (en een beetje reflectie van de auto).

En, totaal niet zo relevant maar wel leuk: eens je de grens tussen Californië en Arizona over bent, merk je ook aan de natuur dat je in een andere staat bent. Waar het in Californië nogal bruin en geel is, met hier en daar wat groen, wordt Arizona gekenmerkt door de typische rode rotsen en de cactussen die je in cartoons vaak ziet opduiken in het Wilde Westen. 't Is dus écht zoals in de films!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!