woensdag 20 augustus 2014

San Diego, Balboa Park & La Jolla

Van San Diego had ik hoge verwachtingen, niet het minst omdat LA als stad nogal tegenviel, maar ook omdat de boeken van Don Winslow zich daar afspelen. Altijd leuk om te weten wat je je precies moet inbeelden! Het oorspronkelijke plan was om uit LA via Newport Beach (want ja, The OC) te rijden en daar ergens te lunchen. Dat plan viel echter compleet in het water toen er langs de kust werkelijk overal file was om in een stadje te rijden en dus geen enkele parkeerplaats meer vrij was. Blijkbaar gaan er veel mensen naar de zee op zondag. We zijn uiteindelijk ergens gestopt bij een missiepost tussen LA en San Diego, en dan gewoon maar doorgereden naar ons hotel. File genoeg voor één dag!
Opgelet: deze post bevat veel foto's.

We begonnen onze eerste dag aldaar met een stevig ontbijt in The Waffle Spot (wafels als ontbijt, what's not to like?!), om daarna richting Balboa Park te trekken. Wauw. Het park is gigantisch en huisvest zo goed als alle musea in San Diego (vermoed ik), wat dus wel handig is. Je kan er dagen in ronddwalen en nog niet alles gezien hebben, denk ik! Prachtige gebouwen, duizend palmbomen en zelfs een old cacti garden. Geweldig. Helaas hadden we maar een halve dag, dus is het vooral hiernaar uitkijken voor een volgend bezoek! In de namiddag bezochten we de zoo, die er handig naast is gelegen. De San Diego Zoo is de grootste ter wereld, en dat heb je geweten. Er rijden gratis bussen met gidsen rond en er is een Skyfari die je van het lage deel naar het hoge deel neemt, wat wel handig is als je je kuiten enigszins wilt sparen. Maar groot!
Protip: de parking van de zoo is gratis (!) en ligt dus ook vlak aan Balboa Park.


Old Town San Diego


Onze awesome gids


Seaport Village (of ja, wat je ziet als je daar staat)

Horton Plaza


Onze tweede volle dag in San Diego werd besteed aan de stad zelf, die handig is verdeeld in verschillende wijken - de lekkerste is ongetwijfeld Little Italy, hoewel het Gaslamp Quarter net iets meer variatie biedt. Old Town is wat de naam belooft: hoe San Diego er een paar eeuwen geleden uitzag, toen de Spanjaarden de streek net ontdekten en moesten samenleven met de natives. Je waant je een beetje in Mexico, wat altijd leuk is, en ziet hoe het er vroeger uitzag. Met een beetje geluk ben je net op tijd voor een gratis tour, waardoor je héél veel te weten komt over de samenleving en politiek toen. Daarna trokken we naar Seaport Village, een toeristische trekpleister aangezien het aan de zee ligt en tientallen souvernirwinkeltjes er verzameld zijn. Handig, dat wel, en eigenlijk best nog gezellig ook. Daarna passeerden we nog even langs het vernieuwde winkelcentrum Horton Plaza, het mooiste (openlucht)winkelcentrum dat ik ooit zag. En wegens dinsdagnamiddag lekker rustig ook! 
Breathtaking.


Breakfast with a view.

Paint me like one of your French girls...

Afscheid nemen van San Diego deden we in La Jolla, waar we ontbeten voor we verdergingen richting Palm Springs. La Jolla ligt eigenlijk buiten San Diego, maar is wel het meest bekende kuststadje van de stad (en wordt ook vaak genoemd in Winslows boeken). Met muffins en een Starbuckskoffie - het blijft natuurlijk wel de VS - trokken we naar het strand. Beste ontbijt ooit, met een zicht dat alles eigenlijk af maakt. Prachtig. Na een foto of duizend van dat zicht trokken we naar The Cave, waar La Jolla blijkbaar voor bekend staat. Het blijkt een grot te zijn waar je in kan en waar ook water stroomt. We hebben het niet verder onderzocht omdat we outfitgewijs niet echt op voorbereid waren en de massa zeehonden (of zeeleeuwen) ons nogal afleidde. Ook zitten eekhoorns daar blijkbaar op het strand - zoals iemand op Facebook reageerde: wereldbeeld om zeep. Dikke aanrader dus, La Jolla! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!