maandag 2 juni 2014

LDN: Food

Tijd om hier weer wat leven in te blazen en what better way dan eten? Inderdaad, geen. Vandaag een overzicht van alle leuke adresjes waar we gegeten hebben en de volgende zeker gaan eten. Want hoewel de Britse keuken niet zo heel veel voorstelt naast fish & chips zijn er belachelijk veel lekkere eetgelegenheden in Londen. Reden genoeg om binnenkort (terug) te gaan!
Toen we de hostel gevonden en de bagage er gedropt hadden, was de volgende opdracht om eten te zoeken. Het was namelijk al half twee en dan kan je al eens een hongertje krijgen. We stapten op goed geluk af in Euston Square en vonden een paar straten verder een leuke pub, waar we een lekkere hamburger aten. Haja. Wat ons trouwens die eerste keer al meteen opviel, is dat de horecamensen daar allemaal supervriendelijk zijn! We bestelden namelijk allebei gewoon een watertje, en ze stelde meteen voor om gewoon een kan kraantjeswater te brengen. Dat kom je hier nog niet meteen tegen - tenzij in Uncle Babe's Burger Bar, dan. 

Daarna gingen we op zoek naar Tate Modern met mijn niet zo feilloos oriëntatiegevoel, waardoor we My Old Dutch tegenkwamen, een knaloranje gevel waarachter bijzonder lekkere poffertjes worden geserveerd. Wij kozen voor een schotel met poffertjes, fruit, ijs en slagroom voor niet veel geld. Oké, de tafel plakte een beetje en de bediening was niet wauw, maar er zaten chocoladestukjes in de poffertjes wat al veel goed maakte. 

Die avond dwaalden we, na het museum, een beetje rond op zoek naar de dichtstbijzijnde metrohalte. Ik weet het, het klinkt belachelijk, want heb je daar niet op elke hoek een metrostation? Niet, dus. Mijn kaartlezende vaardigheden hadden het blijkbaar ook afgetrapt, want we vonden er écht geen - en als we er dan één vonden, was het gesloten voor onderhoudswerken. Typisch. Maar goed, om ons wat energie te geven besloten we eerst iets te eten in Vapiano, een keten van restaurantjes waar je je eten moet gaan bestellen aan een toog en samen met andere mensen (slik!) aan een tafel zit. Heel gezellig, wel, en ook best goedkoop aangezien er geen bediening is. En lekker, dat ook! 
Zondag was Harry-dag, en die middag aten we een snelle lunch in één van de miljoenen Pret A Mangers die je daar tegen komt. Meer dan Starbucksen! Ze hebben er dan ook meer eten dan in Starbucks, maar dan wel weer minder soorten koffie. Kiezen is verliezen. Die avond gingen we wéér hamburgers eten (ik toch), maar deze keer culinair verantwoord: in Jamie's Diner. Je weet wel, van die tv-kok. Lekker, gezellig (doch nogal groot), coole toiletten en een interieur waar alles vertaald is in dino-termen. Jamie zagen we er helaas niet. (Voor de niet-hamburgerfans: een straat verder was Jamie's Italian, wat ik dus de volgende keer ga uitproberen. En voor wie geld te veel heeft is er ook Jamie's Barbecoa. Yum.)
Maandagnamiddag trokken we, na onze culturele voormiddag in het British Museum, naar Camden Market om er voedsel te zoeken. Ik was er al eens geweest, maar wat ik nu zag leek niets op wat er nu was. Mooi! Gezellig! Duizend eetkraampjes met eten van over de hele wereld, gaande van poffertjes over Maleisisch tot Argentijns. Nadat we alles uitvoerig hadden bestudeerd, ging ik voor de paella en mijn reisgezelle voor het Maleisisch in kwestie. Lekker! De volgende keer zoek ik een hostel in de buurt van Camden Market, zodat ik er tweemaal daags kan eten en zo alles kan uitproberen. 
Later dronken we nog een smoothie in diner & milkshake bar Tinseltown, waar ik de volgende keer dus sowieso ga eten. In het straatje (Cowcross Street) tussen het metrostation (Farringdon) en de diner zelf zagen we overigens nog een aantal interessante etablissementen, mocht je daar toevallig belanden. Onderweg kwamen we onder andere nog de M&M Store tegen. Een overvloed aan M&M's in alle kleuren (en zelfs drie soorten roze! 3!) en nog meer accessoires, gaande van pyjama's over tassen gemaakt uit de zakjes. Absurd en belachelijk duur, helaas, maar wel cool. Ook kwamen we een speelgoedwinkel slash restaurant tegen, waar een vriendelijke krokodil ons begroette. We zijn niet gaan kijken naar het restaurant, maar het zag er wel een unieke ervaring uit! En tot slot belandden we in een gezellige pub in Kingsley Road, terwijl we eigenlijk op zoek waren naar het bluescafé twee deuren verder, maar dat hadden we uiteraard pas door na de cosmo's. 

Lees ook: LDN Sneak Peeks en LDN Sights

2 opmerkingen:

  1. Sarah Vandoorne2 juni 2014 om 17:00

    Yes, moet ik onthouden voor wanneer ik er zit in oktober :). Merci voor de tips!

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!