zaterdag 24 mei 2014

LDN: Sights

Het hoofddoel van onze trip richting Londen was een vriendin bezoeken - die uiteindelijk het geplande weekend op locatie moest filmen, zijnde niet Londen - en de Harry Potter-studio's bezoeken, maar daar komt later een aparte blogpost over. Obviously. Maar wat deden we de rest van de tijd?
Paperchase
Nadat we de hostel gevonden hadden (note to self: check op voorhand of de straat in kwestie op je kaart staat), trokken we richting eerste culturele stop van het weekend. Onderweg hielden we even halt in onze nieuwe lievelingswinkel Paperchase. Die winkel ís zo mooi en verkoopt dan nog eens prachtige dingen, beter kan je het niet treffen. De volgende keer krijgt deze winkel een apart shopbudget!
Het witte gebouw met rieten dak is The Globe, gezien onder de Millennium Bridge.
Uiteindelijk belandden we dan toch nog in Tate Modern, via de Millennium Bridge alwaar we een volledige regenboog boven de Tower Bridge mochten aanschouwen. Helaas geen kabouter met een pot goud gezien. Het museum ligt overigens naast The Globe van de enige echte Shakespeare, dus dat heb ik bij dezen ook eens gezien. Tate Modern dus, dat gelegen is in een groot oud fabrieksgebouw en dus moderne kunst huist. Er waren leuke dingen te zien, mooie dingen en vreemde dingen, maar je moet wel voor moderne kunst zijn - hoewel het gebouw op zich ook al de moeite is. En het is gratis, én op zaterdag open tot 22u, én er zijn twee geweldige museumwinkels. Cool!
Anthropologie
De volgende dag waren we door Harry tot niet veel meer in staat dan eten, dus gingen we pas op maandag naar het British Museum. In Londen zijn de musea namelijk open op maandag! Topstad, ik zei het al. Dat museum was niet echt mijn cup of tea, maar dat kan ook iets te maken gehad hebben met het feit dat ik zonodig verkouden moest worden. Gelukkig beterde het snot een beetje toen ik eindelijk een voet kon binnenzetten in Anthropologie, een winkel waarin ik mezelf wel zie wonen. Later, als ik groot ben en veel geld verdien... Ik kocht er een geweldig kunstwerkje van een beer voor mijn toekomstige wall of art in mijn toekomstig appartement en zag er deze mooie jas hangen, die ik wijselijk toch maar niet gepast heb. U raadt het al: ook deze winkel krijgt de volgende keer een eigen shopbudget.
Londen was in mijn herinneringen maar een saaie, grijze stad, maar nu staat het toch wel in mijn lijstje van favoriete steden. De zon scheen natuurlijk wel het grootste deel van de tijd en gewoon Engels kunne praten is ook mooi meegenomen, maar ik wil binnenkort zeker nog eens terug! Al was het maar om said shopbudgetten te kunnen spenderen.

Also: hier toonde ik al wat sneak peeks van onze trip.
Also²: volg me op Instagram! Nu ik een Fred heb, probeer ik daar toch minstens eenmaal daags gebruik van te maken, maar die sociale handigheid zit nog niet echt in m'n vingers...

6 opmerkingen:

  1. Ik ben een beetje jaloers op jou nu! :) Ik wil ook op reis! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat houd ik toch van Londen :) Heerlijke stad! En de Paperchase is echt een fijne winkel, in Amsterdam zit die ook in de Bijenkorf. X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, echt? Nog een reden om binnenkort naar Amsterdam te gaan, dus! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!