maandag 7 april 2014

[tv] Newbies

Naast Witches of East End zijn er nog een paar nieuwe series op ons losgelaten, het afgelopen jaar. Het begon al in juli met Mistresses, een Amerikaanse remake van de originele, Britse reeks. Het begint met een vluggertje van zus één (gespeeld door Alyssa Milano), waarmee ze haar huwelijk in gevaar brengt -- obviously. Met zus twee en de andere twee vriendinnen gaat het niet zoveel beter, wat het allemaal nogal overdreven maakt. Deze serie is geen hoogvlieger, maar een leuk tussendoortje met mooie huizen, mooie kleren en mooie mannen. Ideaal voor tijdens de zomer, quoi. Onlangs werd bevestigd dat er deze zomer een tweede seizoen komt, hoewel ik me afvraag hoe ze dat gaan oplossen met de real life zwangerschap van Milano.

Beter is dan Masters of Sex, wat het verhaal vertelt over een (waargebeurde) Amerikaanse studie vanaf de jaren 50 (een beetje de sfeer van Mad Men of Pan Am, dus), een onderzoek naar de lichamelijk gevolgen van seks. In tegenstelling tot wat je zou denken met zo'n titel, zijn er verrassend weinig seksscènes te zien -- nu ja, niet meer dan in de gemiddelde True Blood-aflevering. De serie zit goed in elkaar en is interessant -- wie weet leer je nog iets bij. Maar (gelukkig) heeft-ie niet zo'n verslavend effect als pakweg Grey's Anatomy of Scandal. Vanaf donderdag (10 april) overigens te bekijken op Vitaya!

Maar het beste wat ons werd voorgeschoteld, is het nieuwe True Detective, met Hollywoods nieuwe lieveling Matthew McConaughey -- lees er de kranten uit februari maar eens op na. In de serie worden twee detectives (McConaughey, dus, en Woody Harrelson) ondervraagd over een zaak die ze meer dan tien jaar geleden hebben gesloten. Or did they? De serie wisselt af tussen beelden van de ondervraging en beelden van 1995, tijdens de zaak. Later komen we terecht in een stroomversnelling en zien we waarom er die plotse interesse is in een zaak van 17 jaar geleden. De serie speelt zich af in een troosteloos deel van Louisiana, wat zich weerspiegelt in de personages en de omgeving. Het doet me eigenlijk in de verte een beetje denken aan Dexter; zeker een aanrader dus.

Elizabeth & Darcy! ♥
Wat verder ook nog de moeite waard en relatief nieuw is, is Death comes to Pemberley. Jane Austen-fans hebben hem wel al gesnapt: het is een vervolg op Pride & Prejudice (het boek dan, niet één van de films). En wat voor één! Zoals de titel al verklapt, wordt er een moord gepleegd, en in de drie afleveringen die het eerste (en enige?) seizoen telt, moet de moordenaar gevonden worden. Voor said fans is het een aanrader, want hoe Jane Austen de relaties tussen Elizabeth en bijvoorbeeld haar moeder beschrijft, wordt perfect weergegeven in dit vervolg. Aanrader en gezellig tussendoortje voor een regenachtige avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!