woensdag 16 april 2014

To smartphone...

... or not to smartphone? That's the question indeed.
Enerzijds is het natuurlijk keihandig om overal internet te hebben, al dan niet via de bijna overal aanwezige wifi tegenwoordig. Het is een leuk speeltje voor eenzame uren op de trein en daarbuiten, met alle spelletjes die aanwezig zijn en apps als Instagram. (Ik word een overtuigd Instagrammer, daarvan ben ik nu al zeker.) Anderzijds ben je dan natuurlijk wel altijd en (bijna) overal bereikbaar via alle kanalen, en voortdurend bezig met de phone in kwestie (zo, bijvoorbeeld), en ik weet niet goed of dat wel zo'n goed idee is. Zeker omdat Facebook sowieso al altijd op staat als ik in de buurt van een computer ben -- mijn laptop of die op het werk. Maar als ik volgend jaar 'iets in de media' wil doen, is een smartphone natuurlijk onontbeerlijk. Maar mijn huidige gsm is zo mooi en voelt zich misschien verraden als ik toch een slimmer exemplaar kies? 

U ziet het, ik ben er nog niet helemaal uit. 

En als ik dan toch beslis om er één te kopen, welk merk dan? Welk type? Had ik het geld, ik kocht een iPhone. Maar ik heb het geld niet en zou het bovendien liever uitgeven aan reizen. Wat dan wel? Samsung, omdat ik altijd al tevreden ben geweest van m'n Samsung-gsm's (en ook laptop) -- hoewel die natuurlijk ook aan de dure kant zijn. HTC, omdat die onlangs tot beste smartphonefabrikant verkozen zijn? Of dat ene, nieuwe, Aziatische merk dat goedkope smartphones verkoopt die zogezegd minstens even goed of zelfs beter zijn? Of dat andere ene merk dat duurzame smartphones verkoopt?

Aaaaargh.

4 opmerkingen:

 1. Ik kocht een aantal weken geleden mijn eerste smartphone (mijn vriendinnen kunnen er maar niet aan wennen dat IK een smartphone heb... ik heb altijd gezegd dat ik er geen hoefde). Een samsung galaxy S2 Plus (een oud model, maar met een 8MP-camera, en aan een goede prijs voor die kwaliteiten..).

  Facebook gebruik ik amper op mijn gsm, omdat het inderdaad op de computer zo vaak openstaat. En zoooveel gebeurt er daar tegenwoordig ook niet meer. (maar nog net genoeg om het toch zo vaak te moeten checken). Ook internet gebruik ik eigenlijk enkel thuis. Ik hoef niet constant online te zijn, heb ik gemerkt. Ik had er wel schrik voor dat dat zou zijn als ik een smartphone kocht, maar gelukkig is het niet zo.

  Ik twijfelde tussen samsung en HTC. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik ben wel blij met mijn aankoop: voornamelijk voor de agenda, de mogelijkheid om grooveshark te openen op mijn gsm en om overal foto's te kunnen nemen. Voorlopig. Ik haal er nog niet zoveel uit als dat er in zit, dat weet ik wel. De beste apps enzo, dat moet ik allemaal nog ontdekken en daar heb ik de voorbije weken niet zoveel tijd voor gehad.

  Oh, en ik heb zelf geen photoshop (te duur). Ik gebruik Pixlr, dat is een online gratis bewerkingsprogramma. En ook Picmonkey, bijna altijd picmonkey. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben blij met mijn Iphone. En ik vind niet dat ik altijd bereikbaar ben. Als ik beslis Facebook niet te checken, check ik hem ook niet :) Ik laat dan ook van mijn 3g uitstaan als ik op school ben of ergens met mensen ben. Het voordeel is dat je echt wel altijd kan opzoeken. Bijvoorbeeld ik liep verloren en dan gebruik ik de GPS in mijn toestel. Ook de agenda is een handig ding en sommige apps zijn gewoon handig. Zolang je jouw smartphone uw leven niet laat overnemen, gaat dat ook niet gebeuren :) Het blijft natuurlijk jouw keuze! Veel geluk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En als je dan een Smartphone koopt (na enkele weten gedraag je je wel weer een beetje normaal, dan is het nieuwe er wat van af), dan word je meteen Mobile Vikings en geef je mijn nummer op :-)
  Kunnen we dat afspreken? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!