zondag 13 april 2014

Een dag in... Parijs

Afgelopen donderdag trokken de vrouwen ten huize Pebblyn wederom naar Parijs. De cultureel verantwoorde reden hiervoor was de tentoonstelling van Magnum-fotograaf Henri Cartier-Bresson in Centre Pompidou -- en de 'Paparazzi'-tentoonstelling in het Centre Pompidou in Metz, wat dus niet Parijs is. 
(bron)
De tentoonstelling geeft een overzicht van zijn carrière met (gelukkig) overal uitleg bij over de fase waarin hij zich toen bevond. Zijn foto's zijn voor het grootste deel in zwart-wit, wat ze meteen een extra touch geeft. Kleurenfoto's zouden te veel concurreren met schilderkunst, zijn andere passie, waardoor hij het dus bij zwart-wit hield. De man heeft ook een film gemaakt getiteld 'California Impressions', dus die moet ik natuurlijk eens te zien krijgen. De foto boven en onder zijn twee van zijn foto's die me zijn bijgebleven, helaas zonder palmboom.
Verder hebben we niet zoveel gedaan in Parijs: Brandy Melville gezocht en gevonden, waar zuslief graag eens naartoe wilde nadat ze zag welke leuke kleren ik daar gescoord had; en wat rondgewandeld in Le Marais, naar het schijnt een wijk met veel leuke winkeltjes. Degene die wij daar tegenkwamen waren toch redelijk onbetaalbaar en niet zo speciaal leuk, maar misschien was het gewoon te laat of liepen we de verkeerde straatjes in.

Sfeerbeelden!
Kunstzinnig en al, vanop de roltrap in Pompidou.
Geheel in de stijl van Cartier-Bresson: daydreamers.
Balkonnetjes.
Tuin van de nationale archieven, in Le Marais.
Eten deden we tenslotte in Breakfast in America (locatie 2, voor de geïnteresseerden), een American diner in Paris. Top! Je zit (als je geluk hebt) in echte booths, zoals in de films/het echt, er staat constant een pot koffie op een verwarmende plaat, en je kan er de hele dag door ontbijt bestellen, waaronder een breakfast burrito. Omdat ik niet denk dat mijn maag dat aankan, hield ik het maar bij een chili con carne-burger. De persoon die dat bedacht heeft, mag een standbeeld krijgen: lekker! Geen foto's, want het was er nogal klein om dat subtiel te doen en we hadden honger, maar het zag er lekker Amerikaans uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!