woensdag 2 april 2014

De trip

Het vliegtuig was al geboekt, de auto is kort daarna ook geboekt en ondertussen zijn alle hotels eveneens geboekt. Nu hebben we dus nog drie maanden om ons te vergapen aan de hotels, vaak inclusief palmbomen en zwembad en -- in het hotel in Las Vegas althans -- aan echte New Yorkse eetgelegenheden. Het wordt dus awesome, zoveel is zeker. Maar wát wordt nu precies zo geweldig?
Santa Monica Pier
We landen dus in starstruck Los Angeles, hoewel we pas achteraf bedachten dat het bekend mannelijk schoon dat we daar hoopten tegen te komen waarschijnlijk zelf op vakantie zal zijn. Desalniettemin zullen we een aanvalsplan moeten verzinnen voor als we Joe, Ryan of anderen tegenkomen. Daarna vieren we Fourth of July zoals het hoort: op het strand, met een cocktail in de hand en vanachter onze zonnebrillen mannelijk surfend schoon bewonderen. Na enkele dagen aldaar cruisen we, met een korte tussenstop in Newport Beach -- nu Seth & Blair getrouwd zijn, wie weet wat daar nog allemaal gebeurt -- naar San Diego, de stad waarnaar ik persoonlijk het meeste uitkijk. Vraag me niet waarom -- de nabijheid van Mexico misschien? Vandaar gaat het verder naar Phoenix, waar naar verluidt niet zoveel te beleven valt, naast het Apache Trail en Mexicaans eten. En misschien scheurt er een witte camper voorbij, who knows?
Vermillion Cliffs
Hierna is het vooral natuurlijk schoon dat we zullen tegenkomen, met dingen als Grand Canyon, Monument Valley, Vermillion Cliffs, Lake Powell (voornamelijk ter ontspanning dan wel), Bryce Canion en Zion National Park. Alle zenpunten die we dan gescoord hebben, worden daarna terug ongedaan gemaakt tijdens onze nachten in Las Vegas. U leest het goed: nachten. Kwestie dat we voldoende uitgerust zijn voor we onze spannende tocht door Death Valley aanvatten en die hopelijk ook overleven. Niet uitstappen zonder water aan je zijde en je auto nooit uit het oog verliezen, dat zijn blijkbaar de trucs. Afkoelen doen we in Bakersfield, waar Lilith overigens niet echt een goed woord voor over heeft (en hier kun je haar bij momenten hilarische verslag lezen van haar gelijkaardige trip). Gelukkig gaan we snel verder naar Fresno door Sequoia National Park en -- als we daar dan toch zijn -- Kings Canyon en Yosemite National Park.
Lake Tahoe
Daarna doen we fancy aan Lake Tahoe, een skioord in winterse tijden en dus goedkoop wanneer wij daar passeren, en tevens het tweede diepste meer in de VS. Dat moeten we gezien hebben! Dan is het de beurt aan Sacramento, waar we wellicht het gekste avontuur zullen beleven: de California State Fair. Corndogs? Check! Rodeo's? Check! Fried bubblegum? Check! Iets intellectueler wordt het daarna in hippiehoofdstad San Francisco, waar we ons ook even Amerikaanse studenten kunnen wanen op de campus van Berkeley. Langs de Pacific Coast Highway sjezen we dan, met tussenstops in Monterey en Santa Barbara, terug naar LA, waar ons avontuur er na 28 dagen helaas zal opzitten.

It's gonna be amazing!

6 opmerkingen:

 1. Ik ben een heel klein beetje (oké, heel erg) jaloers. Geniet er zo hard van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet een klein beetje maar heeel eeerg erg erg jaloers! :( Veel plezier! Je mag altijd een kaartje sturen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn adres heb je ook he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaah dat wordt echt een fantastische reis!! Ik ben vorige zomer op heel veel van die plekken geweest en we genieten allemaal nog altijd na :) Zorg dat je niet alleen in Death Valley, maar in alle parken voorzien bent van genoeg water want soms valt een wandeltochtje al eens langer uit dan voorzien (ik spreek uit ervaring haha). Oh en als je bij Lake Powell bent, raad ik je zeker aan om antilope canyon te bezoeken! Als er mij nog iets te binnenschiet, laat ik het zeker weten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wordt geen probleem, denk ik! En wees gerust, achteraf komt er een overload een foto- en andere verslagen :D

  BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!