vrijdag 1 november 2013

Lisboa

Zoals iedereen dus wel weet, zijn m'n zus en ik naar Lissabon geweest. En ik heb besloten gewoon de foto's voor zich te laten spreken, met hier en daar wat extra uitleg bij. Here goes!

Wat sfeerbeelden om te beginnen.


Sinds Marrakech ben ik fan van tuinen, dus bezochten we er meteen drie. En zagen we in elke tuin wel een drakenbloedboom (linksonder)! Hoe cool is dat niet.


Natuurlijk konden we niet naar Lissabon gaan zonder naar Belem te gaan en er de pasteis de nata te eten. Er is namelijk een reden waarom ze zo bekend zijn! Omnomnom. En eenmaal daar bezochten we ook de Torre de Belem, in een ver verleden tijd een verdedigingstoren. 


Ook in Lissabon: na-apers! Niet alleen was er een lookalike van de Golden Gate Bridge (en daar ga ik normaal deze zomer heen!), maar ook was er een beeld dat verdacht veel leek op het Christusbeeld in Rio. 


Maar het ultieme hoogtepunt was toch wel het paleis en bijbehorende tuin van Monserrate in Sintra (een beetje buiten Lissabon). Prachtig. Onnoemelijk mooi. Zo'n plaats waar je nooit meer weg wil.


Sintra, door iedereen ook de hemel ingeprezen, viel ons toch wat tegen want véél toeristen. Tot we naar Monserrate gingen, dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!