vrijdag 27 september 2013

Movietime (3)

Vorige week was het - althans voor de lucky few die ervan wisten - een waar filmwalhalla met de Fortis Film Days. Naar de film voor een reasonable prijs: check! Belachelijk veel naar de film gaan op korte tijd: check! (Hoewel één van die keren nu wel intellectueel verantwoord naar de Studioskoop was, maar toch: een film is een film.) Wat zag ik daar allemaal, naast veel reclame en veel jeugd van tegenwoordig?Een film die een soort van kruising is tussen de geniale doch veel te onbekende serie Hustle (want ja, ik kijk alleen maar geniale series) en de filmreeks van Ocean's Eleven, daar kan niet veel mis mee gaan. En inderdaad, alleen het einde vond ik een beetje vergezocht. Leuke film voor mensen die van een visueel spektakel houden.Ofte 'een pistool in elke hand'. Het is wel een verrassend geweldloze film met zo'n titel, dus wees gewaarschuwd. In de film krijg je een zestal verschillende scenes te zien waarin middelbare mannen de hoofdrol spelen en elkaar inlichten over hun gevoelens and stuff, wat dan weer leidt tot (heel) awkward situaties. En op het einde komt iedereen elkaar dan weer tegen.Want ja, het was toch maar vier euro, hoewel de film eigenlijk best nog meeviel - voor wat ik ervan verwacht had, tenminste. Een drugskoerier moet drugs uit Mexico halen die, zo leren we al snel, eigenlijk niet voor hem bedoeld zijn. Om zijn tripje over de grens geloofwaardig te maken, huurt hij wat mensen in om zijn familie te spelen. De rest van de film kan je dus eigenlijk al raden.

Natuurlijk was er ook veel reclame en, zeker met het Film Fest Gent op komst, zijn er toch een aantal films om naar uit te kijken. Zoals deze, bijvoorbeeld:
 • Don Jon: want Joseph Gordon-Levitt (en Scarlett Johansson). Voor de liefhebbers: 17 oktober bevindt hij zich even in ons land. Stalken die handel!
 • About time: want soms mag het al eens melig zijn. Een combinatie van Fifty first dates en The time traveller's wife
 • Runner runner: want Ben Affleck én Justin Timberlake. En soms mag het ook al eens wat actiever zijn - in de film, dan.

2 opmerkingen:

 1. De 17e werk ik op de receptie van het Filmfestival... Ik hoop dus dat ik meneer Gordon-Levitt een glaasje mag aanbieden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het zo is, verwacht ik daar natuurlijk een zeer gedetailleerde blogpost over mét foto's. Tenzij je een of ander geheimhoudingscontract of zo moest tekenen. Maar dan nog! ;-)

   Verwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!