donderdag 15 augustus 2013

La douce France

Week 1: Auvergne

1 - de dag waarop de straat zo nieuw was dat de gps in de war raakte en we oldskool de wegwijzers moesten volgen.

2 - de dag waarop we opeens in een rally terechtkwamen (in de bergen), waarna we gelukkig kennismaakten met een vriendelijk gezin (in de bergen) die ons naar onze gîte leidde.

3 - de dag waarop het onweerde en ik (eindelijk) LOTR I: The Fellowship of the Ring zag - de tweede volgde een week later en de derde ligt nu te wachten tot ik eens tijd heb.

4 - de dag waarop we een oude (echte) vulkaan bezochten.

5 - de dag waarop we in Lyon een bagel aten (in Best Bagels) en (onder andere) Pop Tarts kochten.

6 - de dag waarop ik kon zeggen dat het van Sint-Petersburg helemaal niet meer zo ver was naar San Francisco (in Le Jardin pour la Terre).

7 - de dag waarop ik een koopje deed: €2 voor de 601 pagina's van The Corrections van Jonathan Franzen.

8 - de dag waarop ik zowat de helft van I am Charlotte Simmons las, het boek waar ik al sinds dag één in bezig was. 

Week 2: Normandië
9 - de dag waarop we onverwacht fileloos konden doorrijden (zwarte zaterdag en zo), maar dan in Normandië een keer of drie verdwaalden op zoek naar onze gîte

10 - de dag waarop we het tapijt van Bayeux bezochten, maar helaas geen verborgen deuren vonden in de catacomben van de kathedraal.
11 - de dag waarop we naar zee gingen en het daar mooi weer bleek te zijn. En ik een winkeltje vond dat Gent nog perfecter zou maken - maar gelukkig bestaat er ook een exemplaar in Parijs, blijkbaar.

12 - de dag waarop ik werkelijk niets deed (behalve lezen, ondertussen The life and times of the Thunderbolt Kid van Bill Bryson) en cider proefde.

13 - de dag waarop we échte, über-Amerikaanse Froot Loops kochten. In Frankrijk.

14 - de dag waarop Honfleur belachelijk fotogeniek bleek te zijn en Le Havre net iets minder (de 'schuld' van architect Auguste Perret die de stad heropbouwde na WOII).

15 - de dag waarop ik ging kajakken in een kleedje.

16 - de dag waarop ik eindelijk terug een deftige internetverbinding had, maar wel afscheid moest nemen van een fantastisch tweepersoonsbed.

2 opmerkingen:

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!