vrijdag 19 juli 2013

De ballade van de beul

Joepie, nóg een Nederlandstalig literair werk dat 'k best te pruimen vond. Het feit dat het wordt aangekondigd als een western, heeft daar natuurlijk veel aan geholpen. Want ja, I like everything America. Net zoals m'n zus everything America hates maar dan wel weer grote fan van Cuba is - maar dat zijn zaken voor een andere post. Schrijver van dienst is Louis Ferron, volgens Wikipedia met niet zo aantrekkelijke pornosnor.

Hoewel het verhaal een beetje ingewikkeld in mekaar zit - het zijn eigenlijk twee werkelijkheden die in mekaar overlopen - had ik het wel eens door, voor de verandering. Zonder al te veel te vertellen: de titel van het boek verwijst naar de titel van de film die gedraaid wordt, waarvan het hoofdpersonage een soort van verslaafde acteur is. (Helaas een beetje zoals de te vroeg overleden Cory Monteith, maar voorlopig zonder tragische afloop.)

Het boek speelt zich af in Amerika, wat al een groot pluspunt is, maar daarnaast vond ik het wel iets hebben. Niet alleen omdat het een western is, ook omdat het de donkere kantjes van Hollywood weergeeft en - voor de filmliefhebbers - omdat de schrijfstijl me deed denken aan films van Quentin Tarantino

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!