zondag 31 maart 2013

Mijn week

Maandag was er naar goeie gewoonte Schampervergadering, waar ik mijn gezicht nog eens liet zien. Ik heb de vergadering wel niet mee voortgezet op café, wat me na het vermoeiende weekendje Amsterdam een slimme zet leek. Dinsdag was er de infovergadering voor het nieuwe presidium (twijfeltwijfel), gevolgd door een Boombal. Met de rest van m'n week in het vooruitzicht besloot ik dat laatste maar aan mij te laten voorbijgaan en een avondje te bachelorpaperen. Want ja, paasvakantie is papertijd. Hoera! 

Ahum.

Woensdag was er dan het hoogtepunt van het redactionele jaar bij Schamper met de enige echte Schamperfuif, waar ik als trouw redactielid ook maar heen ging. Af en toe een fuif kan geen kwaad. En ik moet zeggen, het is gek om die mensen buiten hun gewone omgeving te zien. Wat ik allemaal niet bijgeleerd heb! Bijvoorbeeld dat er effectief mensen zijn die m'n blog uit vrije wil lezen: wees welkom! De muziek was niet zo slecht als ik gevreesd had, al had Threesome hun foute plaatjes wel nog fouter kunnen maken. Meer van dit, bijvoorbeeld:


En op donderdag was er een zoveelste (oké, derde) muzikale hoogtepunt: Mumford & Sons! Woehoew! Het was niet zo wauw als Muse, maar ze waren echt wel goed. De sfeer die ze creëren, namelijk die van een gezellige zomeravond op een (festival)weide werd versterkt door de massa aan lampjes die hing in het Sportpaleis en het publiek dat letterlijk alles meezong. Liedjes van beide cd's passeerden de revue - nu eens opzwepend, dan weer rustig en ingetogen - en na een magistraal, fenomenaal, machtig en gewoonweg fantastisch 'Dust Bowl Dance' gingen ze even de bluegrass-toer op met een a capella-versie van 'Reminder' en (waarschijnlijk) klassieker die niemand hier kent. Om dan af te sluiten met 'I will wait'. It was amazing.


Ook de voorprogramma's mochten er best zijn, overigens. En dan vooral het eerste, Half Moon Run, die een soort experimentele indierock spelen. Of zoiets. De volgende, Mystery Jets, waren niet slecht, maar de groepsleden waren van het soort die ik 's avonds toch niet graag zou tegenkomen - denk foute pornosnorren en mottige vestjes.
Voor een professionele recensie, klik hier. Foto's van het concert kan je hier vinden - niet de mijne, want zuslief had haar fototoestel mee. Om de week in stijl af te sluiten, was er op vrijdag het Galabal der Filologen. Na even getwijfeld te hebben, zocht ik een date/styliste/make-upartieste en kocht ik een ticket. Dat bleek de beste beslissing van de week te zijn, want het was een zalig feestje. Alle complimentjes over m'n outfit en make-up mogen gericht worden m'n Marrakechmaatje - complimentjes over m'n haar en danskunsten zijn dan weer volledig mijn verdienste. Ik heb mee eigenlijk nog nooit zo geamuseerd op een niet-Boombalfeestje, dus dat wil wat zeggen. Op dat ene vestimentaire probleem na, was het een fantastische avond - zeker met de live rock-'n-rollmuziek van Blazzy Juice!

Dit weekend dient vooral om bij te slapen en toch maar eens te beginnen aan al dat schoolwerk. Veel succes gewenst aan alle medestudenten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!