woensdag 27 maart 2013

I ♥ Amsterdam

Dit weekend ging ik eindelijk naar Amsterdam, een stad die al lang op mijn lijstje staat. Het was een kort tripje, dus ik ga zeker nog eens terug als het wat warmer is. Want met al dat water daar, valt de koude wind toch echt niet te onderschatten. Na een busrit die minder lang duurde dan verwacht (Amsterdag ligt echt wel vlakbij) en een queeste doorheen de hele stad, konden we vertrekken naar het eerste culturele uitje van het weekend - althans degene die meegingen in plaats van in een coffeeshop te hangen. 


We begonnen bij het Stedelijk Museum, ook wel gekend als de badkuip, dat moderne kunst en design huisvest. Zeer de moeite om er eens door te wandelen, tenminste als je into moderne kunst bent. Er hangt namelijk bekend werk van Mondriaan en minder bekend werk van Malevich (helaas geen zwart vierkant). Die avond aten we ribbetjes à volonté in een sportcafé. Tip: niet in een sportcafé gaan eten als er vijf wedstrijden gespeeld worden die avond. Tenzij je dat leuk vindt, that is.

Zaterdag beloofde een drukke dag te worden. We begonnen met een tentoonstelling over American Indians (zonder foto's, helaas), wat mij alleen nog meer deed verlangen om naar de VS te gaan. Een ander deel van de groep ging ondertussen naar het Rembrandthuis. Daarna ging de groep naar de/het Hermitage, maar ik besloot alleen de sfeer in Amsterdam wat op te snuiven en zocht de boekenwinkels. En hebben ze daar boekenwinkels! In de namiddag gingen we dan met de hele bende naar de dierentuin, want ook ons innerlijke kind moest tevreden gehouden worden. En daar leerden we Bruno de brilbeer kennen, naast vele andere dieren. Jeugdsentiment!


Zondagochtend deden we dan de grachtenrondvaart (na een aantal keer proberen geraakten we eindelijk op de boot) en leerden Nel & Ron ons veel bij over (de geschiedenis van) Amsterdam. Dat was ook wel tof en het was warm op de boot. Onderweg kwam ik eindelijk ook een Bagels & Beans tegen, maar even van de boot springen was helaas geen optie. Volgende keer beter! Dan 's namiddags terug op de bus richting Gent en dat was het weekend. Kort, maar deugddoend. Al deed ik natuurlijk wel een klein slaaptekort op.

Tip: Koop een IAmsterdam City Card! Die zijn 24, 48 of 72 uur geldig vanaf dat je ze activeert, er zit een ticket voor het openbaar vervoer bij (handig voor typisch Nederlands weer, zijnde koud en/of nat) en je mag in bijna alle musea gratis binnen (en de dierentuin), krijgt een gratis grachtenrondvaart en je krijgt er korting mee bij veel winkels of eetgelegenheden. Hoera!

2 opmerkingen:

  1. Wat een fijne post over amsterdam! En wat maak je veel werk van de afbeeldingen! Heel leuk! Ik ben je gaan volgen via bloglovin! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is niet altijd zo, hoor, maar leuk dat ik er een volger bij heb!

      Verwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!