vrijdag 21 september 2012

Killer Joe

"A totally twisted deep-fried Texas redneck trailer park murder story" staat er op de affiche. En ja hoor, zo kan je de film wel samenvatten.Het verhaal in Killer Joe begint eenvoudig en normaal genoeg: omdat hij door schulden voor zijn leven vreest, zoekt Chris een manier om snel aan geld te raken. Hij ontdekt dat zijn moeder een hoge levensverzekering heeft afgesloten en vat samen met zijn vader het plan op om haar te vermoorden en zo het geld op te strijken. Voor het dirty work schakelen ze Joe Cooper in, een politie-inspecteur die bijklust als huurmoordenaar. Ze beloven hem een deel van het verzekeringsgeld, maar Joe wil een voorschot: Chris' zus Dottie. 

Tot daar is het verhaal makkelijk te volgen en lijkt de film een normale actiefilm te worden, hoewel er wel heel veel bloederig geweld in voorkomt. Na de moord blijkt echter dat het verzekeringsgeld niet meer naar Dottie gaat, maar naar het lief van de moeder. Joe ontrafelt in de laatste scène een heel complot en in die scène begint de hele film wat Antichrist-neigingen aan te nemen. Het is op een bepaalde manier zo erg, dat je niet anders kan dan ermee lachen. Wat de hele zaal dan ook deed. 


Het is desondanks wel een goede film, met uitstekende acteerprestaties van Juno Temple als Dottie en we worden beloond met de blote kont van Matthew McConaughey. Maar als je ooit nog een kippenbout wil eten - al dan niet van KFC - dan zou ik niet naar de film gaan. Just so you know

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!