woensdag 5 september 2012

Het laarzen-raadsel

Zoals je vast al kon afleiden uit de titel, gaat deze post over schoenen. Mensen die niet geïnteresseerd zijn in schoenen, stoppen dus nu best met lezen.

Ik meen het.

Zo. Ik veronderstel dat jullie wel weten dat ik af en toe (lees: zoveel mogelijk) ga dansen op Boombals. Een paar jaar geleden, toen we te oud waren en te veel letsels hadden opgelopen door op blote voeten te dansen, zijn we overgeschakeld naar laarzen. Dansen met laarzen: het gaat goed en het ziet er nog eens goed uit onder een rokje ook. In tegenstelling tot de sportschoenen die sommige dansers dragen, maar daar gaat het hier niet over. 

Dansen met laarzen is dus the way to go. Alleen jammer dat mijn danslaarzen na een jaar zo goed als dood zijn, zeker als dat jaar geëindigd wordt met een natte editie van de Gentse Feesten, Dranouter en Boombalfestival. Dus, voorzienig als ik ben, ben ik al maanden op zoek naar een nieuw paar laarzen. Je moet dus niet denken dat er mooie, betaalbare en vooral platte laarzen in de winkel liggen... Het is vreselijk.

Om een lang verhaal kort te maken: hier had ik online een paar mooie, betaalbare platte laarzen gezien, maar die hadden ze online niet meer in mijn maat en lagen al helemaal niet meer in de winkel. Daar kwam ik zaterdag achter, toen ik voor een verjaardagsfeestje eens poolshoogte ging nemen. Omdat ik daar na een kwartier vruchteloos opnieuw buiten stond, besloot ik de Brantano maar eens te checken. En - hoera! - daar hebben ze drie mogelijke paar laarzen. Natuurlijk allemaal iets boven budget, maar ik ben wanhopig. Aanschouw!
[Excuseer voor de ietwat wazige kwaliteit van de foto's.]
 • Paar 1 (Tamaris) - deze vind ik persoonlijk de minste van de drie, vooral door het bleke kleur. Met blote benen erin trekt dat op niet veel.
 • Paar 2 (Bluehaven) - deze worden het waarschijnlijk. Simpel, passen overal onder en met een klein hakje, dus ideaal om mee te dansen.
 • Paar 3 (Mustang) - op dit paar ben ik waarlijk verliefd. Maar door de hogere hak niet zo handig om mee te dansen, dus ik hoop keihard dat die er in de solden gaan staan, in mijn maat en bij voorkeur met 50% of 70% korting. A girl can dream
Iemand die nog dé ideale schoenenwinkel weet waar ze sowieso mooie, betaalbare platte laarzen in mijn maat (39) hebben?

**Update: het is paar 2 geworden en ik ben er blij mee! Ondanks het feit dat 'k ze al tweemaal aan de voeten van andere meisjes heb gezien... Grmbl.

2 opmerkingen:

 1. Niet 1, stay away from n°1!!!
  En twee is zo gewoontjes, niet? 3 dan weer helemaal speciaal :p ahaha! Succes jong ;-)

  ps: zeg mij es wat de mode is voor komende herfst en winter in laarzen, graag welke ik dus moet kopen voor onder ALLE mogelijke rokjes en kleedjes (gelijk welke kleur die hebben!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel ja, net omdat 2 zo 'gewoontjes' is, zou 'k die nemen, omdat 3 niet onder alles gaat en ik daarmee niet (moeilijker) kan dansen.

   Mode voor laarzen weet 'k niet, maar zwart, grijs en bruin (donker of cognac) passen doorgaans wel onder alles. Bruin dan nog het minste (gelukkig heb ik nog een zwart paar ook ^^).
   'k Weet wel dat de mode voor kleren vooral paars & mosterdgeel zal zijn. Ik ga dus superhip zijn, komende herfst.

   Verwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!