maandag 3 september 2012

Die eerste keer

Het is ondertussen al tien jaar geleden (ohmygod, TIEN jaar! Ik word oud.) dat ik voor de eerste keer zonder ouders de feestzaal binnenstapte (ja, zo heet die grote zaal), omringd door heel veel nieuwe gezichten en hier en daar iemand die ik nog kende van de lagere school. Ik weet, na tien jaar, nog altijd perfect wat ik aan had, toen ik dat lange middenpad door moest lopen om naar mijn nieuwe klas te gaan, een paar of tweehonderd ogen op mij gericht. Vreselijk.

Die eerste dag was wel het begin van een middelbare schoolcarrière waaraan ik met plezier terugdenk, want het waren zes zalige jaren. Toegegeven, de laatste al zaliger dan de eerste. 

En straks vertrekt zuslief naar diezelfde school om er haar laatste jaar te starten. Wanneer is die zo oud geworden? Ik bedoel, volgend jaar begint ze gelijk aan de unief! En ik ben daar nog niet eens afgestudeerd, dan! Niet dat ze het wil horen, maar ze mag eerst nog een jaar relaxen. En stressen als ze in mei nog niet weet wat ze wil gaan doen, volgend jaar.

1 opmerking:

  1. Ik had mijn kleren van mijn plechtige communnie aan, je moet niet vragen waar het is misgelopen... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!