maandag 2 juli 2012

Vive le vélo!

Maar laat de wielrenners dan toch ook fietsen. Vanavond zag ik mijn eerste aflevering van het wielerprogramma Vive le vélo - voor wie het nog niet wist: de Tour de France is wederom begonnen - en daar toonden ze een paar supporters die dus gewoon in het midden van de weg stonden te supporteren. Ik snap niet zo veel (vrijwel niets) van het hele sportgedoe. Wat is er in hemelsnaam leuk aan een hele dag wachten om je favoriete wielrenner aan te moedigen, als hij op een seconde (of zo) weer uit het zicht verdwenen is? Hetzelfde met voetbal: die kerels lopen gewoon anderhalf uur achter een bal aan - maar dat geheel terzijde. 

Supporters dus. Als die mensen dan zo'n groot hart hebben voor het wielrennen, waarom staan ze dan in hemelsnaam op de baan? De baan waarover een hele horde wielrenners moet, die de rit bij voorkeur levend afwerken. Hoe vaak zijn er niet al wielrenners (dodelijk) gevallen door een supporter - of fotograaf, zoals eerder, of journalist, of zelfs een volgauto? Wordt het dan niet eens tijd dat a) de organisatoren de veiligheid voor de wielrenners verhogen en b) de supporters zelf beseffen dat wat ze doen eigenlijk levensgevaarlijk is? Komaan, zo stom kunnen de mensen toch niet zijn. Of wel?

**Update: blijkbaar begint er toch onvrede te komen met het wel heel betrokken publiek. Vandaag in DS een column erover (die ik helaas online niet terugvind) en ook Bradley Wiggins protesteert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!