vrijdag 16 maart 2012

[wijvenweek] Zelfcensuur

De meeste mensen die mij kennen, zouden het misschien niet zeggen, maar eigenlijk ben ik helemaal niet zo zelfzeker als ik (denk/hoop ik toch) overkom. Zeker niet als het lief in de buurt is. Ik weet niet wat het is, maar sinds die beruchte dag ben ik helemaal niet meer zo zelfzeker als ik zelf graag dacht dat ik was. De kans is natuurlijk groot dat het iets te maken heeft met de ex van het lief - hoewel ik me daar stilaan kan overzetten. Het werd tijd, denk ik dan. 

Het kan ook wel iets te maken hebben met het feit dat ik het lief niet zoveel hoor en vooral zie als ik zelf zou willen. Een van de nadelen van een lief dat in Antwerpen woont, I guess. Maar, hij is mijn lief, dus hij zou me moeten graag zien, dus hij zou graag en veel bij mij moeten willen zijn? Op sommige dagen, meestal als ik me steendood verveel of te moe ben, kan ik dan ook gek worden van frustratie, omdat meneer niet (terug)stuurt. En dan begint die onzekerheidshel. Ziet hij me wel graag? Als hij me echt graag zou zien, zou hij dan niet meer sturen? Misschien is hij bezig met iets... Of met iemand. Bij welk meisje zit hij nu weer*?! Mijn rationele helft probeert me er dan van te overtuigen dat hij zijn gsm weer eens vergeten is, het niet doorheeft dat hij een sms'je heeft (maar hij kijkt constant op zijn gsm als ik er ben, waarom nu dan niet?!) of eender welk excuus dat ik in zijn naam kan bedenken. 

Daar heb je het dus. Ik ben een jaloerse trut. Het leven (mijn leven) zou zoveel gemakkelijker zijn als ik dat niet was en het lief zegt me genoeg dat ik helemaal geen reden heb om jaloers te zijn, maar dat groene monster is verschrikkelijk en allesoverheersend. Dus als iemand nog tips heeft om daarvan af te geraken, die zijn meer dan welkom!
___________________________
*"weer" als een betekenisloos element in de zin, gewoon om extra te benadrukken. Een schakeringselement, voor degene die bekend zijn met de Nederlandse zinsontleding (op universiteitsniveau). Want bij mijn weten zat het lief nog nooit bij een ander meisje, toch niet om foute dingen te doen. 

2 opmerkingen:

  1. De volgende keer dat je zelfvertrouwen daalt bij het denken aan de ex van Het lief, trek je dan op aan de gedachte dat er ergens een meisje is die misschien hetzelfde voelt, maar dan bij jou =).

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!