woensdag 14 maart 2012

[wijvenweek] Meningen enzo

Omdat het niet altijd lachen en gibberen kan zijn, is de derde dag van Wijvenweek voorzien om onze meningen te spuien. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van meningen, doorgaans omdat ik er zelf geen (uitgesproken) heb - iets waarvan het lief overigens kan meespreken. Pro/contra-opstellen in het middelbaar mislukten bij mij altijd, omdat ik me zowel bij de pro- als de contra-argumenten kon vinden. Gelukkig voor mijn Wijvenweekmissie, die anders jammerlijk zou falen, zijn er een paar onderwerpen waarover ik wel een mening heb.

Om jullie te sparen, zal ik me inhouden. Er zijn dingen waarvan ik echt niet begrijp waarom iemand dat doet, hoe hij/zij zo ongelooflijk stom kan zijn. Er zijn dingen waarvan ik mentaal agressief word. Er zijn andere dingen die ze gewoon algemeen zouden moeten verbieden, zoals:
 • roken: waarvoor is dat nodig? Je maakt er jezelf ziek mee en je sleurt degene in je omgeving mee. Gezellig hoor, zo samen (passief) roken. Leve het algemene rookverbod in de horeca!
 • drinken: akkoord, alcoholdrankjes kunnen lekker zijn. Maar is het daarom nodig om jezelf een gratis ritje naar het ziekenhuis te bezorgen door te veel alcohol? Ik dacht het niet. Daarbij aansluitend: cantussen. Hoewel het lief me verzekert dat zo'n cantus echt niet erg is, ook al blijf je nuchter, is er nu eens niets in dat concept dat me aanspreekt.
 • mensen die in de weg staan/rijden op het fietspad: er rijden hier wel degelijk mensen. Ga dus aan de kant of kijk tenminste eens links en rechts voor je zomaar het fietspad oprijdt. 
 • treinconducteurs die het verdommen om kaartjes te controleren. Betaal je daarvoor dan tien euro, vraagt een mens zich al eens af.
En dan zijn er waarschijnlijk nog een heleboel dingen die me zometeen te binnen zullen schieten.

3 opmerkingen:

 1. kan me er in je vinden , in je meningen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mhihi, d'accord!

  trein heb ik me al vaak aan geërgerd, ze zouden ook een compensatie mogen in het leven roepen voor ongeknipte kaartjes! Go-pass gebruikt zonder een keer geknipt te hebben? Geld terug!

  en op voertuigen of anderen op het fietspad vloek ik es heel goed :-) hoewel ik mezelf enkel belachelijk maak (want ik doe het luidop), ma kom :p

  BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!