dinsdag 14 februari 2012

How to: een lief aan de haak slaan

Om de singles op een dag als vandaag een hart onder de riem te steken, hier een aantal tips om een (nieuw) liefdesleven te beginnen. 

1. Ga niet wanhopig op zoek
Niets is zo onaantrekkelijk als iemand die wanhopig op zoek is naar een partner en onderweg aanpapt met iedereen die iets van potentieel heeft. Gebruik de tijd dat je vrijgezel bent liever om vrijgezel te zijn. Leer jezelf kennen, stop extra tijd in je vrienden of focus op school/werk. Als de nood aan affectie te groot wordt, geef jezelf dan een dag per maand om zelfmedelijden te hebben, inclusief met liters ijs en stapels films om bij weg te dromen/te huilen. Maar na 24 uur is het gedaan en stort je jezelf terug op je vrijgezellenbestaan, met een lach.

2. Grijp alle kansen
Liefde schuilt meestal in een klein hoekje en hoe minder je op zoek gaat, hoe vaker je het geluk hebt om die liefde te ontdekken. Grijp daarom alle kansen die je maar kan grijpen! Een semester in het buitenland studeren? Een nieuwe job beginnen? Gaan dansen in Antwerpen? Gewoon gaan en wie weet wie je allemaal tegenkomt - en wat er allemaal gebeurt met de mensen die je tegenkomt.

3. Blijf jezelf
Wat er ook gebeurt op je nieuwe job of in het buitenland, blijf jezelf. Het is vermoeiend om jezelf voor te doen als iemand die je niet bent en die energie kan je beter in andere dingen steken. Beeld je ook de verbazing van je toekomstige lief in als hij/zij ontdekt dat je eigenlijk helemaal niet bent wie hij/zij dacht dat je was. Als je jezelf echter niet wil blijven, omdat je ongelukkig bent met jezelf, werk daaraan dan voor je eventuele liefjes ontmoet. Op die manier kan je met een schone lei beginnen en hem/haar je nieuwe zelf presenteren. 

Als je ondanks mijn fantastische tips vandaag niet als bij toeval een lief aan de haak slaat, kijk dan een paar afleveringen van True Blood en besef dat jouw liefdesleven nog niet het ergste is. Het kan erger.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!