vrijdag 1 oktober 2010

het studentenleven

Woensdag heb ik mijn eerste stapjes gezet in het 'echte' studentenleven. Na drie jaar mag dat wel eens. Woensdag was het namelijk de Student Kick-Off.

Voor we daar raakten (met we = mezelf & mijn RZL*vriendinnetje) moesten we eerst op visite bij een vriend van die vriendin. Mooi kot, mooie zetel die we meteen uitgetest hebben en vooral een goedgevulde koelkast en chocoladela. Fantastisch! Eerst op het gemakje praten en M&M's eten, later waren we opeens met een man of 15, inclusief de buurman die was komen klagen over het lawaai. Er was dan ook veel lawaai: 15 minstens tipsy mensen (voornamelijk jongens, die sowieso al meer lawaai produceren), de tv die heel luid stond (tot wij de afstandsbediening in handen kregen en Sex and the city terugvonden) en dan nog muziek die schalde uit boxjes. Die buurman had alle recht om te komen klagen, hij kreeg er zelfs een glaasje champagne bij.
Toen besloot vriendlief van vriendin dat het tijd werd dat hij ook eens de student kwam uithangen en verlieten wij het kotfeestje om frietjes te eten (als avondmaal na heel veel aperitiefhapjes) en ons daarna te begeven naar de place to be: het Sint-Pietersplein. Na een paar uur rondlummelen, de jongens met een vers pintje in de hand, de meisjes met een handtas die moeilijk deed, besloten de meisjes toch dat het eens tijd werd om te gaan. Uit verder onderzoek blijkt dat de jongens vier uur later zijn gevolgd.

Met andere woorden, het was een hele ervaring. Alleen niet eentje die nog eens voor mij is weggelegd (tenzij het kotfeestje misschien, als er wat interessanter manvolk rondloopt!)

*RZL: Religie, zingeving en levensbeschouwing; helaas een verplicht vak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!