vrijdag 3 oktober 2014

Yosemite, Lake Tahoe & Sacramento

Van Sequoia National Park ging het dus naar Fresno, alwaar we twee nachten bleven zodoende één volledige dag in Yosemite te kunnen spenderen -- toch het meest bekende natuurpark in Californië. Het plan was om daar te hiken, wat je overal kan doen als je er maar tijd voor hebt. Helaas besloot het net te onweren met zo'n stevige wind, waardoor we dachten dat het misschien niet de beste dag was om tussen bomen te wandelen in het midden van de natuur.
Gelukkig was het park wel heel mooi, voor de rest.
Van daaruit ging het naar Lake Tahoe, waarvan we eigenlijk wel hoge verwachtingen hadden die helaas niet ingelost werden. South Lake Tahoe (het dorpje waar we zaten) (ja, zo groot is het meer) (het ligt zelfs deels in Californië en deels in Arizona) is basically een Zwitsers bergdorpje, compleet met zulke huisjes en massa's souvenirshops. Bovendien waren we er nogal laat in de namiddag en ligt dat meer in de bergen, waardoor het te koud was om te gaan zwemmen. Maar wel heel mooi, ook!
Protip: Alles is mooi in Californië. Het lukt écht niet om daar een lelijke foto te trekken -- van de natuur, althans.
(En nee, het meer zelf staat inderdaad niet op deze foto. Het was namelijk te gigantisch om er met mijn fototoestel een mooie foto van te nemen. En ja, ik besef dat ik mezelf tegenspreek. Deal with it.)
Fry all the foods! Hier met gigantische onion rings.
Tot slot gingen we naar Sacramento, hoofdstad van Californië, waar we 's avonds de state fair zouden bezoeken. Dat is een groot uitgevallen kermis met pretparkattracties, corndogs, duizend kraampjes (die hier en daar deden denken aan Country Side in Gent) en vee.
Sacramento op zich is eigenlijk ook wel een heel mooie stad, met mooie random gebouwen, een museum waar er dan toevallig een quilttentoonstelling was (die we niet gedaan hebben wegens geen tijd), een old town met schattige winkeltjes en het governor's mansion.
Protip: in het capitol kan je gratis rondleidingen volgen die écht nog interessant zijn -- en op het einde van de figuurlijke rit krijg je zelfs een visitekaartje van de gouverneur. Over awesome gesproken.

1 opmerking:

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!