woensdag 24 september 2014

Death Valley & Sequoia National Park

Na de craziness in Las Vegas werd het tijd voor een beetje soul searching in het misschien wel meest gevreesde deel van onze trip: Death Valley. Net zoals in de andere natuurparken is er ook hier een visitor's center, waar overal te lezen en te horen valt dat je genoeg moet drinken en zeker niet ver van je auto moet dwalen. Het was er die bewuste dag dan ook 117°F, zo'n 47°C. Lekker weertje.
Sand Dunes
Artist's Drive
Laagste punt (en mensen!)

Zo gezegd, zo gedaan, en we gingen op weg met tien liter water per persoon -- of het scheelde niet veel. Zo doods als je zou verwachten was het er echter niet, want er was redelijk wat volk. Enerzijds was dat misschien wat jammer, omdat je zo niet écht het alleen-op-de-wereld-gevoel kon ervaren, anderzijds was het wel geruststellend, wetende dat er genoeg mensen waren om ons te helpen mocht George het begeven. Wat hij gelukkig niet heeft gedaan. Leuk om te rijden (en mooi om te zien) was de Artist's Drive, gek om te doen is staan op het laagste punt in de VS, namelijk 86 meter onder het zeeniveau.
Protip: bereid je voor op een lange dag rijden, want van Las Vegas naar Bakersfield, wat volgens mij de meest logische stopplaatsen zijn voor en na Death Valley, is het écht wel ver. Maar desalniettemin zeker de moeite waard om te doen! (Death Valley, dan, Bakersfield stelt niet zoveel voor.)
Nadat we een nacht goed hadden geslapen (want we sliepen met gigantische korting in het Marriott - lekker ontbijt daar!) kropen we terug in de auto op weg naar Fresno, via Sequoia National Park (en Kings Canyon, maar daar zijn we niet meer geraakt. Da's nogal gigantisch, namelijk). Sequoia's bleken uiteindelijk maar gewone dennen te zijn, die - toegegeven - wel gigantisch groot zijn en een mooi kleurtje hebben. Zo is er bijvoorbeeld de General Sherman, zo'n 83 meter groot - en dus bijna zo groot als we onder het zeeniveau stonden, bedenk ik net. Cool.
Niet zo scherp, want ik was een beetje afgeleid. 
Maar het coolste aan Sequoia National Park? De freaking échte, levende, wilde beren die we gezien hebben! Possibly best day ever. We waren aan het rijden en zagen opeens een filetje en allemaal mensen die aan de kant van de weg stonden te kijken naar iets. Bleken het toch wel beren te zijn zeker! HOE AWESOME IS DAT NIET?! Gelukkig was mamabeer nergens in de buurt en stond iedereen op veilige afstand van de beren, die rustig aan het spelen waren alsof er geen paparazzi in de buurt was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!