maandag 17 maart 2014

[tv] Also (1)

Niet alle series zijn gemakkelijk in een genre te vatten, dus hier een overzichtje van series die ook echt goed zijn, maar moeilijker te vatten, dus. Om te beginnen is er Scandal, een serie waarvan ik het eigenlijk afraad om ernaar te beginnen kijkens wegens extreem verslavend. In het eerste seizoen is dat niet erg, want er zijn maar 9 afleveringen en de verhaallijn is nog oké. Vanaf seizoen twee komen daar echter plottwists bij waarvan je denkt "OMGWTF", soms meerdere keren per aflevering. Fans van Grey's Anatomy weten al dat schrijfster en bedenkster Shonda Rhimes tot veel in staat is, maar voor je Scandal hebt gezien, weet je niet waartoe precies. Centraal staan Olivia Pope, haar garderobe en haar associates, die de problemen en schandalen van machtige mensen in Washington DC oplossen, niet in het minst die van de president zelf. Politieke schandalen, persoonlijke schandalen en romantische intriges om je vingers bij af te likken -- met bijbehorende frustraties. Dikke aanrader, hoewel ik het dus wel afraad om ermee te beginnen.

Leuk tussendoortje om te bekomen van alweer een schokkende aflevering van Scandal (zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb) is Hart of Dixie. Hoofdpersonage van dienst is Zoe, een dokter uit New York die haar gedroomde fellowship niet krijgt voor ze wat menselijkheid krijgt. Resultaat: ze trekt naar Blue Bell, Alabama, alwaar ze terstond een halve dokterspraktijk erft. Helaas voor Zoe wordt haar verhuis niet echt geapprecieerd door het stadje en weet ze zich doorgaans in awkward situaties te bevinden die haar niet populairder maken. Luchtig en met een sterk Southern accent, maar daarom niet minder leuk.

Minder luchtig dan Hart of Dixie, maar gelukkig niet zo erg als Scandal is Revenge, een serie die -- je raadt het al -- draait om wraak. Emily's vader werd namelijk valselijk beschuldigd van moord, een twintigtal jaar geleden, en nu komt Emily naar the Hamptons om de verantwoordelijke rijke stinkerds daarvoor te straffen door hun leven te verwoesten. Ver zit ik nog niet, maar het is een aangenaam tussendoortje en helpt met ontwenningsverschijnselen van Scandal.

Opnieuw iets luchtiger is dan weer Brothers & Sisters, dat ondertussen al vier seizoenen op Eén wordt getoond en er helaas slechts vijf telt. De serie draait rond de Walkers, een gezin met vijf kinderen die een bijna onnatuurlijk close band hebben met elkaar, een moeder die haar neus te graag steekt waar hij niet hoort (maar altijd goedbedoeld) en een dode vader die een aantal niet zo fijne verrassingen heeft achtergelaten. Familie speelt een centrale rol, wat ook niet moeilijk is met een familiebedrijf dat in (Californisch) fruit doet. Fijne dialogen, grappige situaties en hier en daar een twist die je niet zag aankomen.

4 opmerkingen:

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!