maandag 3 februari 2014

[tv] Toppers

Om deze nieuwe reeks meteen goed te starten, begin ik met de series waarvan ik vind dat iedereen ze toch wel gezien moet hebben. Smaken verschillen natuurlijk, maar soms zijn er series die gewoonweg geniaal zijn. Ik doe m'n best om geen (al te grote) spoilers te verklappen, maar alvast mijn excuses mocht dat per ongeluk toch gebeuren.

Bron - 5 things I love about HIMYM
Om te beginnen is er natuurlijk How I Met Your Mother, waar ik het onlangs al over had. Voor wie niet weet waarover de serie gaat, HIMYM vertelt het verhaal van vijf vrienden (architect Ted, lovey dovey Marshall & Lily, Canadese Robin en professioneel vrouwenversierder Barney) die in New York wonen en op zoek zijn naar de liefde van hun leven. Voor Ted blijkt die zoektocht net iets moeilijker dan verwacht, en het duurt dan ook de volle negen seizoenen voor hij de toekomstige moeder van zijn kinderen ontdekt. Doorheen de overige seizoenen worden er wel voortdurend hints geven (een gele paraplu bijvoorbeeld) die (voorlopig) allemaal mooi samenkomen in seizoen 9. Volgens mij zijn de schrijvers van HIMYM lichtjes genieën, ofwel is een tv-scenario schrijven gewoon makkelijker dan ik dacht. In dat geval: Hollywoodcarrière, here I come!

"When I'm sad, I stop being sad and start being awesome instead."
- Barney Stinson

Nog zo'n indrukwekkende serie is Dexter, over een goede -- want hij vermoordt alleen mensen die het verdienen -- seriemoordenaar die bij het Miami Police Department werkt. De hele serie baadt dus niet enkel in het bloed, maar ook in Cubaanse sferen, zonnige taferelen en natuurlijk de occasionele palmboom. Vooral de eerste twee en de laatste twee seizoenen zijn heel goed, daartussen zijn de slechteriken eigenlijk maar saaie mensen. De seizoensfinale van seizoen 4 is dan weer eentje die nog lang blijft nazinderen (zo'n beetje als het einde van seizoen 6 van Grey's Anatomy) en waarvan je achteraf denkt waarom je die niet had zien aankomen. Na acht seizoenen is Dexter helaas gedaan en ik weet nog steeds niet goed wat ik van de finale moet vinden. Enerzijds denk ik dat het inderdaad een goed einde is, passend bij Dexter. Anderzijds had ik het veel liever anders (en happier) gezien, maar dat ben ik dan weer. Hiervoor moet je wel een beetje tegen bloed kunnen, maar eigenlijk valt dat al bij al nog best mee.

Bron
Als afsluiter nog een paar series waarvan ik vind dat iedereen ze eigenlijk ook wel gezien moet hebben. Zo is er The Newsroom (met Jeff Daniels van 101 Dalmatiërs -- of zo zie ik hem toch), over hoe het eraan toegaat achter te schermen van het journaal. In Amerika dan, wat wellicht toch nog net iets anders is dan hier. Interessant en goed gevonden is dat de nieuwsfeiten in de serie wel degelijk echt gebeurd zijn (zoals de olieramp, een aantal jaar geleden). 

Bron
Verder is er natuurlijk nog Breaking Bad, hoewel ik daar nog altijd ergens in seizoen 4 gestrand ben. Ondertussen weet iedereen wel waarover het gaat: een chemieleraar begint meth te koken om zo zijn medische kosten te kunnen betalen nadat kanker wordt vastgesteld. Awesome sidekick van dienst is een leeghangende drugsverslaafde die Walter White in het juiste milieu introduceert. De serie zit goed in elkaar en is spannend genoeg om te blijven boeien, maar van te veel afleveringen na elkaar krijg ik hoofdpijn. Gelukkig is alles heel mooi in beeld gebracht, waardoor je zou blijven kijken voor de 'prentjes'.

Tot slot is er nog Suits, een advocatenserie waar vooral in seizoen 1 en 2 de oneliners en heerlijke dialogen in het rond vliegen. Harvey & (ook hier een geweldige sidekick) Mike samen zorgt voor vuurwerk, zoveel is wel duidelijk. Seizoen 3 werkt (althans in het eerste deel van het seizoen) met een rode draad, waardoor het soms wat saai werd. Gelukkig is Donna er nog steeds, de secretaresse die iedereen stiekem wil maar alleen Harvey kan krijgen. 


2 opmerkingen:

  1. Ik ben gestart -door het "gespam" van velen- met HIMYM. Een fijne serie om te bekijken.

    En dus heb ik de tekst niet gelezen bij jouw blogbericht... er moest maar eens een spoiler zitten bij HIMYM! Of ik moest maar eens interesse krijgen in de andere series. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dexter is echt zalig! Mindfucking en zo maar zalige serie :)

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!