vrijdag 14 februari 2014

The Wolf of Wall Street

Niet alleen Matthew McConaughey is tegenwoordig sterk vertegenwoordigd in allerlei media (of ja, twee weekends geleden toch), maar ook onze favoriete martelaar (die écht wel nog op de deur had gekund) Leonardo DiCaprio zien we dezer dagen vaak verschijnen. Allebei onlangs in Humo nog, maar dat terzijde. Terwijl het hele internet hoopt dat Leo begin maart eindelijk zijn felbegeerde Oscarspeech mag afsteken, gaat de rest van de wereld kijken of hij hem wel zou moeten winnen. Ja, dus. 
The Wolf of Wall Street is namelijk een goeie film (mét kleine bijrol van Matthew, overigens), zeker als je weet dat zo ongeveer alles waargebeurd is. Natuurlijk is het ondenkbaar dat zoiets überhaupt kan, dat Wall Street met geld speelt alsof het niets is en dan verbaasd is als er een wereldwijde economische crisis uitbarst. (Noot: ik heb geen verstand van economie en dus geen idee of er werkelijk een verband is tussen de twee, maar ik vermoed van wel.) En ja, wat mensen doen als ze zo belachelijk rijk zijn als Jordan Belfort gaat er soms ferm over. Maar deze film moet je kijken met een willing suspension of morals en gewoon lachen met de stoten die ze uithalen. 
Zoals mijn gezelschap het verwoordde: de grappige scènes (en ze zijn bij momenten echt wel hilarisch!) wisselen de meer serieuze stukken perfect af, wat ervoor zorgt dat de drie uur die de film duurt zo ongeveer voorbijvliegen. Zelfs mijn blaas had het niet door, en dat wil wat zeggen. Kortom, deze film moet je gezien hebben. Is het niet om eens goed te lachen (want lachen is gezond), dan wel om 3 maart te kunnen zeggen dat je Leo gezien hebt in The Wolf of Wall Street als hij zijn eerste Oscar wint. 
Noot: ik heb net eens de lijst met genomineerden bekeken, en ik gok eigenlijk toch dat de Oscar naar Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave - naar wat ik ervan gelezen heb een te gruwelijke film voor woorden) of Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club - een film die ook nog op mijn lijstje staat) zal gaan. Maar wat weet ik daar nu ook van.
Voor een meer gecontextualiseerde recensie, klik hier

1 opmerking:

  1. Het argument dat een blaas minder aandacht verdient dan een film kan tellen :-p
    A.

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!