vrijdag 11 oktober 2013

The US of A

Toen ik onlangs de eerste aflevering van Backroads USA zag, overviel me weer een 'ik-wil-naar-Amerika!'-gevoel. Ja, Amerika (de VS, dus) is een land waar het tegenwoordig niet zo goed gaat, waar een groot deel van de bevolking onder de armoedegrens leeft en het land dat pijnlijk duidelijk maakt hoe groot de kloof tussen arm en rijk eigenlijk is. 

Maar het is ook het land waar de natuur de overgang van palmbomen langs het strand over bergen en canyons tot sneeuwvlaktes probleemloos maakt. Het land waarin er duizend-en-één culturen samenleven, van de hippies in Californië tot de cowboys in Wyoming; van de indianen in Idaho tot de rednecks in Texas en van de southern bayou people in Louisiana tot de échte New Yorkers. 


Als het van mij afhangt, passeer ik alle vijftig de staten (en ja, ik weet ze ongeveer allemaal liggen), zodat ik heel de VS kan ontdekken. Maar voorlopig heb ik de Lotto nog niet gewonnen en milde weldoeners liggen er helaas ook niet in het verschiet. Californië dus, omdat er daar het meeste palmbomen zijn, omdat het toevallig aan de zee ligt, omdat de kans dat ik daar toevallig een of andere knappe acteur tegenkom groter is dan pakweg Oklahoma en omdat het staatssymbool van Californië een beer is - wat, toevallig of niet, mijn lievelingsdier is.
Bij dezen doe ik via mijn blog een oproep: heb JIJ toevallig zijn om samen met mij Californië te ontdekken, zo vanaf september 2014? Je weet immers maar nooit of er toevallig zo iemand is. Andere ideeën over hoe ik het kan aanpakken zijn ook steeds welkom! 
A girl can dream, can't she?

4 opmerkingen:

 1. Haha, ik ken het gevoel. Ik heb het geluk gehad om al 2 keer naar NY geweest te zijn, maar een roadtrip langs de West-Coast en een tripje naar Chicago... staat allemaal nog op de wishlist.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even your American reader has never been to California. ;) I'd love to visit it, too! In addition, all of the Pacific Northwest is on my wish list. Oregon and Washington seem so beautiful and green.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de voorbije zomer een roadtrip gemaakt langs de West-Coast en het was fantastisch!! We genieten echt nog allemaal na van alle schone dingen die we in die 3 weken gezien hebben :) Amerika is een fantastisch land, ik ga zeker nog terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Keep on dreamin!! Dan komt het er vast eens van! Weet precies wat je bedoelt! Heb zelf helaas alleen de aflevering gezien van Route 66 en kreeg gelijk het gevoel: ik wil terug!!! Heb in 2009 een rondreis door het Westen gemaakt, mooiste reis die ik ooit maakte. California is fantastisch, San Francisco helemaal geweldig! Dus goed sparen! Mooie versie van mijn favoriete liedje (natuurlijk!).

  BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!