donderdag 29 augustus 2013

Een dag in... Amsterdam

Normaal had er hier een post gestaan over Tuesday Circle, een soort van Roest Spuwt (excuseer, Radio Vrijpost) maar dan in een elegantere setting. Ik ben er vorige dinsdag namelijk naartoe geweest, want Jim had nog een aantal groupies nodig. In die post had er dan gestaan dat hij best een goed optreden gaf, hoewel Rain Dog die avond alle publieksharten stal met z'n typisch Amerikaanse songs. Ook Lady Bird vond ik best goed, wat een stem ook. 

Een foto uit maart, want nu hingen er wel blaadjes aan de bomen. Obviously.
Maar dan gingen we woensdag naar Amsterdam. Lezers die m'n blog al een halfjaar (of langer) volgen, weten dat ik in maart voor de eerste keer naar Amsterdam ging en het echt een leuke stad vond. Toen ik mama dus kon overhalen om eens een dagje over en weer te gaan (zoals met Parijs, een tijdje geleden), keek ik er dus ook keihard naar uit. Amsterdam is ook gewoon mooi, met al dat water en die prachtige herenhuizen. Om nog maar te zwijgen van al die leuke winkeltjes die ze hier niet hebben - not in the least een heus Ben&Jerry's scoop shop, waar je mouthwatering coupes kan bestellen. Op anderhalf uur in een schaakmuseum was het ook echt een fijne dag: stralende zon, twee boeken gekocht (misschien moet ik daar maar eens mee stoppen) en lekker eten (onder andere in de lunchkiosk op het Museumplein. Omnomnom!). Maar toen kwamen we terug bij de auto en vonden we dit.


De gps gestolen, hoewel hij niet in het zicht lag. (Gelukkig is dat het enige wat gestolen is en lagen de cd's, boeken en koptelefoons er nog in.) In een parkeergarage in Amsterdam, waar een bewaker (naar eigen zeggen) om de drie kwartier een ronde doet. Als enige auto in de omtrek (die er nog stond, tenminste), misschien omdat we ook de enige Belgen waren? Dat gaf een leuke dag wel een wrange nasmaak... Gelukkig was het mannetje van de parkeergarage nog zo vriendelijk om het glas op te zuigen en af te dekken. Naar huis rijden zonder gps en met een open raampje is ook niet alles. 

Wie gaat nu doelbewust een parkeergarage binnen op zoek naar een Belgische auto om een gps te stelen? Seriously. Amsterdam, je hebt me diep teleurgesteld! Als ik ooit nog terugga (wat ik stiekem wel hoop, want de stad zelf blijft wel mooi en de winkels leuk), zal het toch niet met de auto zijn. Stelletje rotzakken. 

2 opmerkingen:

  1. Oh super stom, dat je dag zo is moeten eindigen!
    Nooit te begrijpen waarom mensen altijd stelen.. & dan gewoon voor een gps die niet in het zicht lag..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog nooit geweest! Ik moet er dringend geraken! als ik ga vraag ik jou om tips! kan niet wachten de photochallenge te starten met jou erbij! Hoera!!!

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!