donderdag 2 mei 2013

Nantes: hotspots

Om te slapen had ik niet zoveel keus, mama had namelijk al geboekt. Logisch. Het hotel (Hôtel Belfort) viel gelukkig zeer goed mee. Zachte donsdeken, zalige douche, ruime kamer, uitgebreid ontbijt en (zeer) vriendelijk personeel. Maar als je met de auto komt, parkeer niet in de parkeergarage onder het hotel. Mama zei daarover dat ze zo de vorige ontdekt heeft dat verbrand rubber écht stinkt... Maar verder een grote aanrader!

Eten & drinken
Qua eten werden we in Nantes goed verwend. Niet alleen was het ontbijt in het hotel zeer in orde (minicroissantjes, ik bedoel maar), maar de rest van de eetgelegenheden waar we belandden was ook zeer de moeite. Helaas ben ik niet hipster genoeg om foto's te nemen van mijn eten, dus gebruik uw verbeelding.
  • Tablo Gourmand: gezellig salon de thé waar ze speciale theesoorten en een zeer uitgebreide dessertkaart hebben - waarvan de recepten overigens op hun site staan. Wel net iets minder budgetvriendelijk voor 'maar' thee. (2 Rue de Gétry)
  • Midi Crock: eveneens gezellig lunchhuisje waar ze bagels (en andere soorten broodjes en salades) verkopen. (14 bis Rue de Jemmapes)
  • Chez Rémy: Magrebse specialiteiten (denk couscous & tajine), geserveerd op authentieke manier in een mooie setting. En nog lekker & budgetvriendelijk ook! Helaas waren we allebei zo uitgehongerd dat 'k er pas achteraf aan dacht om foto's te nemen. (2-4 Rue de la Bâclerie)
  • La Table Romaine: lekkere pizzeria, met pizza's, pasta's en vleesgerechten. Groot, écht lekker en nog budgetvriendelijker. En daarbovenop krijg je nog een zicht op het kasteel (als je aan de juiste kant zit, that is). (22 Allée du cdt Clarcot)
  • Sale e Pepe: een Siciliaans restaurant, uitgebaat door echte Sicilianen die een soort Fritaliaans praten. Het concept is simpel: je eet wat je voorgeschoteld krijgt en moet dus maar hopen dat je het lekker vindt. Bij ons was het in elk geval al zeer lekker, maar misschien ietsje aan de duurdere kant (hoewel het natuurlijk wel een driegangenmenu(utje) was). (2 Rue de Jemmapes)
Verder is Nantes best internationaal met eten. Verschillende Afrikaanse, Aziatische en nog wat restaurantjes duiken her en der op in de straten. Ideaal voor de globetrotter die toch niet te ver van huis wil gaan. Nantes ligt natuurlijk ook in Bretagne, dat bekend staat om zijn crêpes, met allerlei (zoet of hartig) beleg. 

Shoppen
  • Le printemps de Marnie: leuk winkeltje met vooral mooie juweeltjes (zowel simpele als kleurrijke) waar ik hele maandlonen aan zakgeld gemakkelijk kan aan spenderen. Niet geschikt voor studentenbudgetten, maar wel een leuk cadeautje voor jezelf - ik kan ervan meespreken. En ze hebben er ook andere dingen. (6 Rue de la Paix)
  • Tanbillon: klein maar fijn winkeltje met accessoires. (Rue des Halles)
  • Librairie Durance: boekenwinkel met de grootste collectie aan Engelse (en Spaanse en Duitse en ...) boeken in Nantes. Hoera! (4 Allée d'Orléans)
  • A plein rêves: een echte comic book store zoals die waar Sheldon & co graag in vertoeven. En ja, ik heb een comic gekocht (van The Avengers). Gewoon, zomaar. (13 Allée du Port Maillard)
Leuk om te doen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!