donderdag 20 december 2012

Brace yourselves

[In de laatste Dilemma van dit semester kon ik natuurlijk niet anders dan het hebben over het zogezegde einde van de wereld. Maar just in case de wereld morgen toch vergaat, zijn hier nog een aantal tips om toch een poging tot overleven te doen.]


Volgens de Maya’s is the end near. Sinds 21 december 2012 niet meer zo veraf leek, worden we overspoeld met aanvallen van kannibalisme, mensen die atoomkelders bouwen, mensen die verlof nemen voor het einde van de wereld en zelfs zombies en ander gespuis. Omdat Dilemma jullie zelfs in deze moeilijke tijden niet in de kou laat staan, krijg je hier een korte handleiding over hoe je zombie- en andere monsterlijke aanvallen kan overleven en meer bepaald hoe je je kot hiertegen kunt beschermen. Als zoiets al mogelijk is, natuurlijk… 

Wanneer het over zombies gaat, kan je niet gewapend genoeg zijn. De meningen over hoe je zombies definitief kan vermoorden, liggen nogal verspreid. Onthoofding werkt doorgaans wel, op voorwaarde dat het geen vreemde zeewezens zijn à la Pirates of the Carribean. Een zwaard of andere vorm van lang mes is dus geen overbodige luxe. Je wilt immers niet té dicht bij de zombie in kwestie komen, gezien er altijd een gevaar van besmetting bestaat. En dat wil je ons toch niet aan doen – of bespeur ik daar opborrelend leedvermaak? 

Of kogels werken bij zombies, daar heb ik (helaas voor jullie) geen ervaring mee. Waar kogels wel bij werken, is bij vampiers – althans volgens True Blood. Enige voorwaarde is dat het een kogel met een zilveren kern moet zijn, die je bij voorkeur recht in het hart van de boosdoener mikt – tenzij die boosdoener verdacht veel wegheeft van Alexander Skarsgård (Eric, voor de kenners). Wat nog goed werkt bij dat stelletje bloedzuigers zijn de eeuwenoude staken door het hart. Maar zonder uitzonderlijk werptalent is dat natuurlijk risky business om dicht genoeg bij de vampier in kwestie te komen om die staak in zijn hart te planten en het ondertussen te overleven. 

Natuurlijk zijn vampiers en zombies niet de enige bloeddorstige wezens, er bestaat nog zoiets als weerwolven. Hoewel er sinds Twilight onzekerheid is over het feit of weerwolven enkel bij volle maan veranderen dan wel wanneer ze emotioneel zijn, je neemt beter het zekere voor het onzekere. Als die nieuwe lover veel lichaamsbeharing heeft en af en toe rare trekjes vertoont: loop dan weg. Maar niet nadat je definitief komaf hebt gemaakt met hem of haar door een zilveren of gewijd voorwerp. Als je jezelf mannelijk genoeg voelt, kan je natuurlijk ook voor onthoofding gaan – iets wat echter niet aan te raden is. 

Mocht de wereld echter vergaan door een meteoor die per ongeluk tegen de aarde botst en zo een gigantische aardbeving met bijhorende vloedgolf veroorzaakt die de hele wereld overspoeld waardoor we Atlantis 2.0 krijgen, door het gat in de ozonlaag dat opeens onwaarschijnlijk groot wordt waardoor de zon ons levend roostert of doordat de huidige klimaatverandering een hoger tempo aanneemt en ons allemaal doet doodvriezen, dan kunnen we jullie helaas niet helpen. Laat ons dan hopen op vampiers en co, waartegen we ons tenminste kunnen verweren. Verzamel alle wapens die je kan vinden, bind je krachten en zorg bovenal dat je er klaar voor bent. Maar vergeet niet: draco dormiens nunquam titillandus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!