donderdag 18 oktober 2012

The Broken Circle Breakdown

Doorgaans sta ik niet te springen voor Vlaamse (Nederlandstalige) films, ondanks het feit dat ik wel degelijk Nederlands studeer - of misschien net daarom. Maar toen ik de eerste keer de trailer zag voor The Broken Circle Breakdown dacht ik "Hmm, misschien is dat wel de moeite waard." En toen De Standaard zo vriendelijk was om een gratis ticket bij het weekblad te voegen, heb ik dat ticket geclaimd en ben ik gaan kijken (voor de eerste keer alleen naar de cinema overigens! Wat net goed uit kwam, gezien er nog net één plaats vrij was toen ik stond aan te schuiven. Yes!).


Iedereen weet ondertussen wel al waarover de film gaat, maar voor degenen die zich af en toe volledig afsluiten van de media volgt hier een korte samenvatting. Elise, eigenares van een tattooshop en wandelend reclamebord voor haar zaak, ontmoet Didier, een banjospelende lasser. Hoewel ze behoorlijk veel verschillen van elkaar, is het liefde op het eerste gezicht en wordt die liefde bezegeld met een dochter, Maybelle. Aan hun gelukkige leven samen komt abrupt een einde wanneer kanker wordt vastgesteld bij Maybelle en ze even later sterft. Net omdat Elise en Didier zo verschillend in het leven staan, is het helemaal niet gemakkelijk om hier samen uit te raken, maar toch doen ze hun best.


De film is gewoonweg prachtig en aangrijpend - zeker genoeg zakdoekjes meenemen als je gaat kijken! Ik wil hem zeker nog eens zien, bij voorkeur zo snel mogelijk. Kandidaten mogen zich hieronder aanmelden. Het is een behoorlijk emotionele film, meestal wanneer er een kindje overlijdt. Maar het is niet alleen hun dochter die sterft, het is ook hun mooie leven samen dat sterft, wat het voor mijn innerlijke romantica alleen maar triester maakt. Gelukkig worden er ook veel opgewekte momenten getoond, waardoor de stortvloed aan tranen zich al bij al beperkt.

The American dream komt natuurlijk sterk aan bod in de film - misschien wel daardoor dat ik het zo'n goeie film vind. Ik ben zelf nogal van van die Amerikaanse droom (Amerika staat dan ook op mijn to go-lijstje) en zeker van de muziek uit de film. Extra proficiat aan de acteurs trouwens, want vooral Veerle Baetens heeft een countrystem waar je alleen maar kippenvel van kan krijgen. 

Deze film is dus een gigantische aanrader. Wie net zoals ik trouwens geen genoeg krijgt van de muziek, kan ofwel deze week de soundtrack bij Humo kopen ofwel de groep gewoon live aan het werk zien! I know I will. 

3 opmerkingen:

 1. haha, ik wist eigenlijk totaal nog niet waarover ie ging :-)
  als ik woensdag vrij krijg (/neem), ga ik woensdagnamiddag mss...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar ik wil hem nog es zien en ik kan woensdagnamiddag niet :(

   Verwijderen
  2. Hoop dan maar dat ik hem ook nog eens wil zien, en dat we samen een keer betalend gaan? ;-)
   Ik ken iemand wiens ouders tot driemaal toe naar het toneelstuk zijn gegaan :D

   Verwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!