donderdag 11 oktober 2012

Test

Vannacht besloot een of andere bezorgde kotgenoot eens te testen of het brandalarm wel degelijk werkt. En ja hoor, het werkt. 

Alleen jammer dat de bezorgde kotgenoot in kwestie (ruikt u daar ook een beetje ironie?) al lang verdwenen was toen wij, andere kotgenoten, slaapdronken en halfdoof mekaar verzamelden om een beetje stom naar het doosje van het brandalarm te zitten kijken, tot een moedige kotgenoot zijn vingers uit zijn oren haalde om te draaien aan het draaiding dat op het doosje zat. Het boeltje ontplofte gelukkig niet en zo stil was het nog nooit, op mijn kot. 

Iedereen kon terug in haar (of zijn) bed kruipen, al dan niet een beetje bezorgd of er nu wel niet echt ergens brand was. (Maar kijk, 's ochtends staat het gebouw er nog en zijn er - bij mijn weten - geen doden gevallen.)

Zo'n nachtelijke brandoefening is heel leerrijk en ik heb er dan ook een paar dingen uit geleerd:
 • Het brandalarm werkt.
 • De moedige jongen slaapt op het tweede verdiep, omringd door drie meisjes. (Ter vergelijking: op het eerste verdiep - waar ik slaap - zijn het vier meisjes.)
 • Er hangt een brandalarmbakje beneden in de gang. Goed gedacht van mezelf, om daar eens te gaan kijken!
 • Een brandalarm om half 2 's nachts is minder pijnlijk dan een horde (dronken) studenten die een loopwedstrijdje naar boven organiseerden om half 4 's nachts.
Ach, het kotleven. Fijne tijden! En voor wie zich ooit afvroeg waarom brandweerwagens rood zijn, klik hier voor het antwoord. 

1 opmerking:

 1. GAan normale mensen niet naar buiten of de brandhaard zoeken?:p
  maar ocharme!

  ps: ik hoop dat je mij met deze reactie kan vergeven? :D
  ps2: nu vraag ik me dus idd af wrm die rood zijn, wrs om op te vallen?

  BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!