donderdag 27 september 2012

Student Kick-Off

Gisteren was nog zo'n zotte dag. Het was Student Kick-Off in Gent en er is wat afgetrapt. Het begon 's middags al, toen ik stond aan te schuiven om mijn eerste officiële persbandje in ontvangst te nemen. En ja, dat was even spannend als het klinkt. Daarna werd ik aan afhaalpunt C afgehaald en kon ik de perscontainer van dichtbij bekijken. (Even tussendoor: grappig was dat 's namiddags, toen er dus al wat pers rondliep, de perscontainer werd ingepalmd door Mac's en fototoestellen waarbij de grote van de lens bijna een erezaak leek. Best grappig om dat te zien.)

U leest het, werken bij Schamper heeft zo z'n voordelen. Niet alleen mocht ik professioneel (kuch) foto's nemen van willekeurig voorbijgaande studenten en de rector van UGent - in een ietwat andere outfit dan hij gewend is, ik mocht ook Yevgueni interviewen! Samen met een mederedactrice en fotograaf, maar toch. Yevgueni! Het interview (en nog veel ander leuks) leest u in de volgende Schamper, uit vanaf 8 oktober. Even ter zijde.


Na het harde werken (kuch) was het tijd voor een feestje. Yevgueni speelde zoals gewoonlijk de zeilen van de tent (bij wijze van spreken) en het bleef zowaar droog tijdens hun optreden. Hierna volgde een lang avontuur met omzwervingen tot en met en gratis chips om een wc te vinden - lang verhaal. Dan kwam een optreden van Absynthe Minded, een groep die ik al lang eens wil zien. Ze waren muzikaal zeker niet slecht, maar de sfeer zat er precies niet zo hard in als bij Yevgueni - om niet te zeggen dat ze quasi onbestaande leek. We stonden natuurlijk niet meer front row, misschien had dat er ook wel mee te maken. Merdan Taplak bleek niet echt mijn (ons) ding, dus zijn we dan maar vertrokken. Of tenminste, dat was ons plan, tot we tegengehouden werden door een deel van de redactie van Schamper ("Hé, is dat niet ...?") en mijn gezelschap net geen lugubere voorstellen kreeg. 

1 opmerking:

  1. *beep*beep*
    Gelukkig hou ik wel van "net geen lugubere" voorstellen ;-)
    Fijne avond gehad, om het even met een understatement te zeggen, want Yevgueni blijft me natuurlijk in vervoering brengen! :p (je gedraagt je als bijna-groupie, of je doet het niet hé!)

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!