maandag 5 maart 2012

Datjes

Toen ik gisteren besloot dat het toch maar eens tijd werd om naar Breaking Dawn te kijken, bereidde ik me al voor op een teleurstelling. Met zo'n attitude werd het natuurlijk geen teleurstelling. Mijn grootste probleem met die film is dat het vierde boek er eigenlijk ook te veel aan is en de film gewoon veel te lang duurt, want eigenlijk gebeurt er niets. De film op zich is dan weer best mooi, en vooral een getrouwe weergave van het boek. En ook: wie wil nu geen huwelijksreis naar je eigen eiland voor de kust van Brazilië?!

An (Oniem, een goeie vriendin en reactieschrijver, misschien ken je ze wel) en ik trokken zaterdagochtend in alle vroegte naar Vilvoorde om er deel te nemen aan de preselecties van een of andere quiz. Mijn plan was om foto's te nemen, zodat jullie deel konden zijn van deze heuglijke reis! Jammer genoeg is dat plan grandioos mislukt. Geen foto's dus, waarschijnlijk ook geen verdere selectie want het waren écht wel moeilijke vragen. Die dag hadden we overigens in het totaal een groot uur vertraging... Iemand die zich geroepen voelt om in onze naam een klachtenbrief te schrijven?
Zaterdagavond gingen we dan weer samen naar het spaghettifestijn van Bloemenstad. Ik ben een beetje laat met mijn reclame, maar zet het alvast in je agenda voor volgend jaar!

Vanochtend leerde ik de les dat Fries echt onbegrijpelijk is. Schriftelijk vooral, gesproken lijkt het op een combinatie van binnensmonds Hollands en Duits. Best grappig, eigenlijk.
(Voor de geïnteresseerden is er dit filmpje - met ondertiteling.)

In ander nieuws is er vorige week niet zo bijster veel gebeurd. Ik ben helemaal up-to-date met alle series die ik volg (het helpt natuurlijk wel dat niet alle series elke week uitzenden, wat ook wel voor frustratie zorgt), ik heb nog een film gekeken die op mijn lijstje stond (One day, best een aanrader eigenlijk. Voor een verfilming van een overigens goed boek te zijn, is het meer dan goed gelukt!) en zelfs oefeningen woordleer gemaakt. In het weekend. Kom dat tegen.

1 opmerking:

  1. kheb het opgezocht, we hebben geen recht op compensatie...
    elaas!

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!