dinsdag 7 februari 2012

How to: ruziemaken

Nu Valentijn eraan komt, is het altijd handig om te weten hoe je goed ruzie maakt - niet in het minst voor de goedmaakseks die er meestal op volgt. Voor je echter grote ruzies maakt over dingen die er eigenlijk wel toedoen, is het altijd handig om eens te oefenen door ruzie te maken over niets. Examenperiodes zijn daar een goed moment voor, gezien op z'n minst een partij (idealiter beide partijen) ongelooflijk gefrustreerd zijn door de examens en het gebrek aan affectie. 

Stap 1: raak gefrustreerd
Niets is zo gemakkelijk als ruzie zoeken met een licht ontvlambaar iemand. Als hij/zij dan ook nog eens een labiel moment heeft en bijna klaar is zich uit het raam te gooien, zit je goed. Let wel op, als hij/zij doodserieus is over het raam, dan maak je best geen ruzie. Gewoon overgaan naar de goedmaakseks is in dit geval een beter idee.

Stap 2: zoek het onderwerp
Hier geldt de regel: hoe belachelijker, hoe beter. Tenzij het geen ruzie is om te oefenen, that is. Dan gaat het natuurlijk over de serieuze stuff. Maar zolang je in de oefenfase zit, is het belachelijkste onderwerp vaak het beste. Geen onderwerp hebben en gewoon ruziemaken is ook een optie. Vroeg of laat zien beide partijen dan in dat de ruzie eigenlijk te belachelijk voor woorden is en volgt er goedmaakseks.

Stap 3: elkaar uitschelden
Soms is het gewoon eens nodig om alle frustraties uit je lichaam te roepen. Niet is gemakkelijker dan je lief voor al wat hij/zij waard is uit te schelden. Relativeer het dan ook als je lief je uitscheldt: het zijn gewoon frustraties die eruit moeten. Frustraties die je eruit wil hebben voor je met goedmaakseks begint, wil je geen scènes zoals in Antichrist hebben. 
Tip: kijk in geen geval samen naar die film. Het mannelijke lid in de relatie zal zich nooit meer veilig voelen in tijden van PMS.

Stap 4: rustperiode
Wanneer alle frustraties eruit zijn gegooid en iemand iets te gemeens heeft gezegd, is het tijd voor de rustperiode. Wees in dit geval de slimmere helft van de relatie en antwoord niet. Tenzij je wil dat de boel ontploft om de sterkte van je huis te testen. Zorg wel dat je niet te vroeg stopt met antwoorden, of het kan zijn dat nog niet alle frustraties geuit zijn. Geen goed idee om dan aan goedmaakseks te beginnen.

Stap 5: de witte vlag
Nadat jij voldoende bent afgekoeld en je denkt dat de andere partij ook wel zal zijn afgekoeld, is het tijd om vergeving te vragen en alles goed te maken. Het beste, vind ik persoonlijk, is er een nachtje over slapen en dan rustig bedenken hoe je het aan boord brengt. Meestal word je rustiger van een nachtje slapen (tenzij je de hele nacht in paniek wakker ligt van "Waarom oh waarom heb ik dat allemaal gezegd?!") en kan je met een helder hoofd terugkijken naar de ruzie en zien waarover hij eigenlijk ging. Eens het terug goedgemaakt is, kan je over naar de goedmaakseks.

Stap 6: goedmaakseks
Gezien dit voor ieder koppel anders is - ongelooflijk passievol tegenover heel rustig - kan ik hier niet veel over vertellen. Behalve dan dat het veilig moet gebeuren: niemand wil zijn/haar kind later uitleggen dat hij/zij verwekt is na een hevige ruzie (bijvoorbeeld, om het extra ironisch te maken, over het al dan niet beginnen aan kinderen).

Stap 7: rustig uitpraten
Als beide partijen wat lamlendig in bed (of de zetel of ...) liggen na de goedmaakseks, is het tijd om de ruzie uit te praten. Als hij natuurlijk nergens over ging, is een simpele sorry meestal wel genoeg - bij voorkeur met oogcontact. Als het over een belangrijk punt ging, dan moet je het wel uitpraten zodat argumenten van deze ruzie niet bij een volgende gebruikt kunnen worden. 
Tip: als je niet samenwoont of geen tijd hebt om elkaar meteen na de ruzie te zien (bijvoorbeeld door rottige examens), is het handig om op te schrijven wat je nog wil zeggen tegen je liefste. Op die manier vergeet je het niet en wordt het zeker gezegd. 

2 opmerkingen:

  1. Spijtig dat ik geen vriendje heb, anders zou ik graag nu meteen willen gaan ruziemaken :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien is het dan tijd voor een "How to: een lief aan de haak slaan"?

      Verwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!