zaterdag 10 december 2011

Onverantwoord of interessant

Zoals wel vaker gebeurt halverwege december, zijn de MIA's uitgereikt. (Voor de nobele onwetenden onder jullie, dat zijn geen liedjes van Gorki, maar Music Industry Awards, als bedankje aan Vlaamse artiesten voor al het moois dat ze ons afgelopen jaar gebracht hebben.) 
In de categorie "Nederlandstalig" stemde ik - logischerwijze uiteraard - op Bart Peeters en juppa! Voor de vierde keer op rij won hij. Stiekem hoop ik dat hij nu beseft hoe hardcore zijn fans zijn en dat hij besluit om toch een nieuwe plaat te maken. Maar, dude, je verdient het. Haar. De MIA dus.
Een beetje verrassend - of misschien ook niet, zo goed ben ik nu ook niet op de hoogte van Belgische muziek - won Milow ook wat MIA's, een stuk of drie. Ik ga niet zeggen dat hij ze niet verdiend heeft, maar gun die andere groepen ook een kans. (Wist je trouwens dat Milow blijkbaar de neef is van een oud-godsdienstleerkracht van mezelf - althans volgens Facebook? En inderdaad, beide zijn muzikaal én beide hebben dezelfde familienaam, dus het kan wel eens... Cool.) 
Een beetje teleurstellend, al zeg ik het zelf, is dat School is Cool geen MIA heeft gewonnen. Ze hebben in elk geval wel flink gescoord met hun cd Entropology. Als De Standaard je vier van de vijf sterren geeft, weet je dat je cd best goed is. 

Over bovengenoemde krant gesproken... Hier thuis lezen we die krant, en persoonlijk vind ik het best een onverantwoord interessante krant, maar wat ik vanochtend las, was simpelweg onverantwoord. Aanschouw iets wat heel gemakkelijk vermeden had kunnen worden! (Voor degene die net iets minder talig zijn aangelegd dan mezelf, hier vindt u een tip en tevens het antwoord op de vraag: wat klopt er niet?)

Beste hoofdredacteur/spellingcontroleur bij De Standaard - Onlangs verscheen in uw krant een artikel over het nieuwe Groene Boekje (het enige vervolg waarnaar die hard-fans niet uitkijken). Daarin stond dat de Taalunie besloten had geen nieuwe spelling te hanteren/bedenken/verzinnen/uit de mouw te schudden - waarvoor namens alle medeleraren een welgemeende dankje. Vindt u het dan niet eens tijd worden dat uw journalisten de huidige spelling onder de knie krijgen?

1 opmerking:

  1. Serieus, wist je niet dat Jonathan de neef is van... Wij hebben er met Ludo nog over zitten discussiëren in de godsdienstles zelfs :p (laatstgenoemde was toen niet 100% positief, vond het te POP-ig enzo :p)

    en de MIA's, sorry hé, maar op wat trekt het nog als Milow (bah!) veel prijzen onverdiend (hihi) krijgt en SIC niks! Gatverdikke!

    En ik had die HTC telefoon moeten winnen :-(

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!