dinsdag 1 november 2011

Nesteldrang

Voor het lief zich zorgen begint te maken: het gaat hier niet over een gezinnetje stichten en meer van dat. Nee, hier gaat het over de drang om me in m'n donsdeken te wikkelen en te slapen tot de eerste zonnestralen niet meer verraderlijk en gemeen zijn, maar ze gewoon het begin van de lente (en hoera! daarna komt de zomer) aankondigen. Voor alle duidelijkheid, het lief is vrij zich bij mij te voegen, maar aangezien dat iemand is die sneeuw leuk vindt - stel je voor, zulke mensen bestaan! - lijkt die kans me niet zo groot. Meer donsdeken voor mij!
Vandaag is het de eerste dag van november en dat ligt zo eng dicht bij december. En als het december is, weet je dat het Ć©cht winter is. De naam van de maand alleen al roept beelden van sneeuw op. Het zal iets zijn met die 'c'... 

Maar goed, ik ga het niet ontkennen: de winter heeft ook een aantal leukigheden in petto. Zo is daar de mogelijkheid om ongegeneerd elke dag warme chocolademelk te drinken - niet iedereen lust koffie of thee en soms wil je binnenkant ook wel eens opwarmen. Herfst/winter is de tijd van speculoos (zou ene S. daar voor iets tussen zitten?), wat toch het lekkerst is in de koekjesvorm met al z'n knapperigheid. 
Ook zijn daar alle feesten, met als ultiem hoogtepunt natuurlijk mijn verjaardag. Daarna kan het alleen maar beter worden! Ook is er de intersemestriĆ«le week, de week waarin studenten volledig kunnen ontspannen, na de examens maar voor de punten van het eerste semester en voor het begin van het tweede semester. Qua gezelligheid zijn er de vele kerstmarkten waar je je hard kan ophalen aan de maximale gezelligheidsfactor. Als zo'n bezoekje aan de kerstmarkt dan ook afgesloten wordt met een Kerstboombal, is het helemaal compleet. 

Tegenwoordig zit ik trouwens in mijn hoofd met Need you now, wat overigens een liedje is om onder je donsdeken mee te kruipen. Waar is die donsdeken?!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!