dinsdag 18 oktober 2011

Honey bun & pumkin

Wie denkt dat dit een blog wordt over eten, die zit er ferm naast. Hoewel ik deze tiramisu-cupcakes wel kan aanbevelen (eenvoudig om te maken én lekker) en ik een heel lekkere chocolademousse kan maken, is eten niet aan mij besteed - tenzij om het effectief op te eten. 
Nee, deze blog gaat over iets ingewikkelders: koosnaampjes. Als nieuw koppel is het altijd (een beetje) zoeken naar wat past en wat niet. Ook al heeft het lief een mooie naam, af en toe is de nood aan een koosnaam toch wel groot. (Bijvoorbeeld als je in the heat of the moment de naam van je liefste niet meer weet - en voor alle duidelijkheid: ik spreek niet uit ervaring.) Maar welk koosnaampje kies je dan? Welk koosnaampje drukt het beste uit hoe jij je voelt tegenover je lief en welk koosnaampje drukt (liefst tegelijk) de essentie van datzelfde lief uit?

Er zijn in elk geval genoeg koosnamen waaruit je kan kiezen. Er zijn de populaire, zoals schatje, liefje en lieverd. Er zijn de melige, zoals zoetje of beertje. Er zijn de ietwat foute, zoals tijgertje, scheet(je) en (stoei)poesje. Er zijn de ietwat adorerende, vooral voor meisjes, zoals prinses, butterfly of angel. En dan zijn er nog de Engelse, die naar mijn mening toch net iets minder gênant zijn dan de doorsnee Nederlandse koosnaam, zoals darling, sweetie, beautiful, honey bun of zelfs pumpkin. 
Maar als je dan moet kiezen, welke kies je dan? Liefje, omdat dat het toch zo'n beetje allemaal zegt, hoewel het door massa's andere mensen wordt gebruikt en het raar is om je vriendin hetzelfde te horen zeggen tegen haar lief (die dan ook nog eens - om het helemaal erg te maken - dezelfde naam heeft als jouw lief)? Tijger, omdat hij/zij dat - let's face it - stiekem toch wel is? Prinses, om je lief zich helemaal goed te doen voelen, tot ze erachter komt dat je dat gewoon zegt omdat je haar naam niet meer weet? 
Of verzin je er nog zelf een, zoals (liefkozend bedoeld) kip of pinguïn? Of verwijs je gewoon (iets minder liefkozend bedoeld) naar de bekendste eenhoorn ever? Tot het dilemma is opgelost, blijf ik gewoon bij liefje. Hoewel dat misschien niet zo mannelijk klinkt als het lief wel zou willen. 

(Voor meer inspiratie op het gebied van koosnaampjes, klik hier.)

1 opmerking:

  1. Ik behoor ook tot die mensen die een van bovenvernoemde veel gebruikte koosnaampies gebruikt :p

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!