dinsdag 25 oktober 2011

Gruwel

Gisterenavond haalde ik weer mijn superbabysitkrachten boven. Mijn grootste taken die avond waren: het licht aansteken zodat de voorlaatste zijn tutje terug vond, mijn warme chocomelk warm genoeg krijgen - een grote kop is toch ook niet alles - en De mensen hiernaast van Hugo Claus uitlezen. Die laatste telt ongeveer dertig bladzijden, dus 't is me gelukt.
Maar wanneer het uur naderde dat de mama thuis was (eigenlijk was ze al thuis, 'k had ze buiten al gehoord met mijn supersonische krachten), zag ik opeens een spin. Een spin die voor mezelf toch net iets te groot was om zelf te vermoorden (en ze zat pal voor de zetel, zodat 'k er langs/over moest om een doos zakdoeken te halen), dus wachtte ik rustig tot de mama binnenkwam. Toen even later het vriendje van de geplette spin opdook (waarschijnlijk lustig zingend van waar bestu bleven), leefde ook hij niet meer veel langer. 
Een paar minuten later, toen ik de mama aan het inlichten was over mijn opnieuw tot leven geblazen liefdesleven, zag ik haar ogen af en toe naar de muur achter mij springen. Je raadt het al: een derde spin. Een spin die ongeveer even groot was als vijf van de voordien geplette spinnen. Een gigantisch achtpotig beest. De horror. 

Ik begon al meteen hysterisch te lachen (doe ik altijd in panieksituaties of als ik griezelfilms kijk) terwijl de mama een oplossing zocht om het beest op de ruimen (no way dat ik dat ging doen. Binnenkort moet ik er nog es gaan babysitten, als er dan weer zo'n beest opduikt, kruip ik wel gewoon bij een van de kindjes in bed). Nadat de opties a) het beest laten zitten (en er dan 's ochtends mee wakker worden) en b) opstofzuigen werden afgekeurd, werd gekozen voor optie c) het beest met behulp van een bekertje en een kartonnetje gevangennemen en in de wc doen verdrinken. 
Toen ook de mama hysterisch begon te lachen, dacht ik even dat we er allemaal zouden aangaan en stond ik klaar om naar boven te spurten om de kindjes tenminste in veiligheid te brengen. Gelukkig was het bekertje groot genoeg om de spin mee vast te zetten, was het karton dik genoeg (want wedden dat een beetje spin zich daar gewoon doorheen bijt?) en was doorspoelen effectief. Tenzij de spin ondertussen wraak heeft gezocht, natuurlijk. Misschien moet ik maar eens een berichtje sturen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!