maandag 12 september 2011

Familiekriebels

Gisteren was het tijd voor het jaarlijkse familiefeest-in-de-zomer. Meestal valt die heuglijke dag in augustus, dit jaar dus niet en daarvoor hebben we maar één schuldige voor: pépé, die gisteren zijn negentigste (jaha, 90!) verjaardag vierde voor vandaag. Gezellig, zo met de hele familie erbij. En het was ook gezelig.

Er was lekker (en veel eten): barbecue!
Er was entertainment: muziek (professioneel uitgekozen door m'n liefste aangetrouwde neef), trampolinespringen (wat niet zo handig is met een fladderend kleedje zonder nylonkousen), alcohol (om de ouders wat losser te krijgen), een modern huifkartochtje (denk een auto in plaats van de traditionele paarden en stoelen op een aanhangwagen in plaats van de huifkar zelf) en nog veel meer.
Er was communicatie: diezelfde liefste aangetrouwde neef deed voor eens normaal (redelijk normaal, want zo blijkt dat er zestien (jaha, 16!) Cheetos in zijn mond kunnen. In zusliefs mond - wat de aanzet voor de wedstrijd gaf - kunnen er slechts elf. Ik heb me wijselijk buiten de wedstrijd gehouden)
Er was interactie: interactie die zich voornamelijk voltrok door met hoppebolletjes (geen idee hoe het echt heet) te gooien naar elkaar. Iets wat overigens werd aangemoedigd door diezelfde hippe aangetrouwde neef, tot hij zelf het doelwit werd. Ha!

Verder was het een familiefeest zoals alle andere: we eindigden thuis met een lege chocomoussekom (die écht - maar dan ook écht - goed gelukt was), een paar stukken overgebleven bananentaart en een tak hop. Als er geïnteresseerden zijn om zelf bier te maken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!