maandag 4 juli 2011

Vive le folk

Omdat niet iedereen dit weekend op Na Fir Bolg en/of Gooikoorts aanwezig kon zijn, volgt hier een kort verslagje. Het was zalig om ondergedompeld te worden in folkse sferen en dat te delen met al die andere mensen. Helaas waren er ook een aantal diepepunten:
  • de vriestemperaturen 's nachts. Nog nooit heb 'k zoveel geklappertand.
  • de autorit tussen Na Fir Bolg en Gooikoorts, waarin we even omreden via Zaventem (de luchthaven) en om 5u bij onze tent arriveerden. Nooit meer.
  • de ene laars die dringend superlijm nodig heeft (maar het wel flink heeft uitgehouden!)
  • de afwezigheid van mannelijke dansers, waardoor het vaak girl-on-girl te doen was.
Gelukkig was het weekend leuk genoeg om de dieptepunten te vergeten en vooral te genieten. Dit jaar was het thema van Gooikoorts rietblazers (voor degene die net zoveel van muziek weten als ik: vooral doedelzakken gezien, maar ook saxofonen, klarinetten ...), niet een favoriete muziekinstrumentensoort. Volgend jaar is het echter de beurt aan de trekzakkers/accordeonisten uit de folkwereld, dan staat hun muziekinstrument (en ja, er is wel degelijk een verschil tussen een trekzak en een accordeon, al weet 'k nog steeds niet wat precies) centraal. Dat klinkt al veelbelovend! (Voor de geïnteresseerden: hou dan 6, 7 en 8 juli 2010 vrij.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!