dinsdag 12 april 2011

Vanochtend moest ik op het onmenselijk vroege uur (7u15) opstaan. Helaas was het niet om iets leuks te doen, nee, ik mocht (moest) chauffeur spelen voor mama & broerlief. Die twee gelukzakken zijn op citytip naar Parijs, de stad der steden. Toegegeven, mama & ik zijn ook al genoeg weggeweest (voor de geïnteresseerden: 2x Parijs, 1x Londen & 1x Barcelona), maar het blijft niet leuk.
Voor hetzelfde geld zijn ze nu gezellig aan het flaneren langs de Seine, terwijl ik zielig alleen binnen zit te prutsen met MS Word (2010) en driehoeken.

Parijs, het is toch een stad waar je moet geweest zijn. Het topje van de Eifeltoren voor je zien opdoemen, half verstopt in de wolken. Langs de Moulin Rouge wandelen en je een paar decennia jonger wanen. De trappen naar Montmartre beklimmen en onderweg aangevallen worden door kraampjesmensen. Naar het Musée d'Orsay gaan en daar een rondleiding krijgen van je toekomstige ex. Ronddwalen in het Quartier Latin en onder voorwendselen in een restaurantje gelokt worden. De roltrap van het Centre Pompidou nemen.
Vannacht droomde ik dan ook van Parijs. Blijkbaar was ik er verzeild geraakt met mijn beide ouders en we dronken iets in een cafeetje dat uitkeek op een paar mooie gebouwen. Of die gebouwen effectief in Parijs staan, laat ik even in het midden.

Paris, mon amour.

2 opmerkingen:

  1. Ik wil ook zo een mama die me mee neemt naar Londen, Parijs & Barcelona!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. is het niet "voor hetzelfde geld_" als zelfstandig naamwoord, of ben ik nu zo mis???
    en gegidst worden door je toekomstige ex is gwn cool gezegd; maar je vergeet wel dat ik daar ook nog bij liep hé :o verraadster :-D

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!