zondag 27 maart 2011

Au clair de la lune


Au clair de la lune
Mon ami Pierrot
Prête moi ton plume
Pour écrire un mot

Of meteen un livre complet, zoals sommigen wel zouden willen. U hoort het goed, mijn eerste boek wordt binnenkort in de winkels verwacht. Of gewild, is misschien een beter woord. Thema's om dat eerste boek mee te vullen ontbreken echter en zijn dus wel degelijk gewenst. Een mogelijk thema was het verschil tussen Engelse en Nederlandse middeleeuwse literatuur (waar ik alles zou over weten, aangezien ik na mijn twee jaartjes op de UGent nog een aantal jaren in Harvard of Yale zou doorbrengen), maar heel creatief kan je daar natuurlijk niet mee zijn.

Om de romantica die ik ben in ere te houden, zal er - natuurlijk - een romance in het verhaal (moeten) zitten. Misschien kan ik er een soort van spionageromance van maken, waarbij het het hele verhaal door spannend blijft: zouden ze, zouden ze niet? Uiteindelijk komt het toch goed, want een boek zonder happy end is in elk geval geen boek dat ik geschreven heb.
Het probleem met spiontoestanden is dat het vaak zo ingewikkeld wordt dat ze zelf niet meer mee zijn - laat staan de auteur. Dus moet ik kilo's papier vullen met allemaal kleine details om ervoor te zorgen dat er geen (ontdekbare) gaten zitten in mijn überhippe verhaal.


Ik zou ook de zonneminnende ik in mezelf kunnen tevreden stellen door er een kaderverhaal van te maken, zoals die ene Alice, in Wonderland. Dat het meisje in de zon een boek leest over iets van een of andere passionele relatie (of een vergelijkende studie, wie weet) maar dan later zelf, met de zon op de achtergrond, verwikkeld raakt in een spionagesituatie en (misschien) verliefd wordt op de kerel die haar in de problemen heeft gebracht.
U ziet, inspiratie te over. Nu moet ik enkel een idee nemen en daarbij blijven. Als iemand nog ideeën heeft, laat maar horen!

1 opmerking:

  1. 'k vrees dat seks, drugs en rock 'n roll altijd wel beter zullen scoren dan je literaire beschouwingen bijeengeraapt in Gent, Harvard of Yale (ook al zijn die wellicht super interessant ...). Het hangt er dus ook van af hoeveel je wil verkopen!

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!