maandag 15 september 2014

Las Vegas & Hoover Dam

Na de rust en schoonheid van Bryce Canyon en Zion was het tijd om weer de bewoonde wereld in te trekken. And what better way dan naar Las Vegas te gaan? Inderdaad, geen. Daarom togen we met onze bumbleberry pie in de koelzak terug richting de warmte. Om het spannend te houden, besloten we via Fire Valley te rijden.
One bumbleberry pie with a view, please!

We hadden er nog nooit van gehoord, maar da's ook een natuurpark waar je met je annual pass in kan. In tegenstelling tot de overige parken was het er nogal verlaten, waardoor we ons niet 100% op ons gemak voelden toen we ergens stopten om er in de schaduw een stuk pie te eten. Helemaal niet toen er even later twee ezels op hun dooie gemakje passeerden. Maar overigens is het park wel een droom om in te rijden!
Na het park en eenmaal voorbij de Las Vegas Bay -- in de midden van de woestijn, mind you -- stopten we nog bij Hoover Dam. Een impressive stukje constructie van de Amerikaanse overheid, en gewoon keicool om overal die veiligheidsmaatregelen te zien die je anders enkel in 'Covert Affairs' of 'Scandal' tegenkomt. Er is een museum bij, maar we hebben het bij een paar fotosessie of twee gehouden. Cool om te zien, though!
Protip: er zijn betalende parkings dicht bij de dam, maar een halve kilometer verder is er gratis plaats en (als je geluk hebt) plaats genoeg.
Ons hotel (niet zo scheef, natuurlijk).

Ook normale gebouwen langs The Strip.

Bellagio.The Venetian.


Daarna reden we dan eindelijk Las Vegas binnen. Geen idee waarom, maar we hadden alle drie het naïeve idee dat Las Vegas gewoon een straat middenin de woestijn is. Niets blijkt minder waar: twintig mijl voor The Strip passeer je old town Las Vegas, en daarna rijd je kilometers highway door de suburbs. Dat maakt de stad er gelukkig niet minder crazy op -- ons hotel had niet voor niets een eigen (enge) achtbaan. De bekende hotels, zoals the Mirage en the Bellagio, zijn langs buiten wat minder fancy dan bijvoorbeeld het onze, maar die zijn langs binnen wel magnifiek. En ja, we hebben ons ook aan het casino gewaagd, waar we welgeteld $2 wonnen en meteen weer verspeelden, tot we het na een minuut of zeven beu waren. Las Vegas: je moet het eens gezien hebben (hier is er trouwens ook één van de blijkbaar 39 Bubba Gumps, mocht je die in LA gemist hebben), maar na twee nachten in de hitte en craziness is het welletjes geweest.

2 opmerkingen:

  1. Wat grappig, wij hadden het na 2 nachten ook wel gehad met Vegas. We zijn de Hoover Dam in gegaan en hebben daar een heel spannende 3 kwartier gehad ergens onderin de dam... de lift deed het niet meer... Maar was toch heel leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, ik wist niet dat je daar ook naar beneden kon! Wij zijn er wel gewoon naar de wc geweest, kwestie van dat toch te kunnen zeggen ^^

    BeantwoordenVerwijderen

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!