donderdag 9 mei 2013

Klank & woord

Gisteren was het weer eens Roest Spuwt, al gaan ze tegenwoordig onder een andere naam (Radio Vrijpost) verder en worden muzikale acts gemengd met poëtische. Ik ben nooit een grote van fan poëzie geweest, maar de laatste tijd meer en meer. En wanneer de dichters zelf hun poëzie brengen op een manier waardoor je hun poëzie meer begrijpt, dan vind ik het best iets hebben. Zeker wanneer de dichters in kwestie op de toog of tafel (nog net niet op elkaar) gaan staan. En zeker wanneer die 'poëtische interventies' worden afgewisseld met muzikale acts, zoals Flamingo Lane, Jim Cain (hé, dat rijmt!) en Magic Cyclops (die me sterk deden denken aan Half Moon Run). Meer van dat, graag!

Hamlappen

Ooit wenste ik dat wij daar nogmaals zouden liggen
dat perfecte moment met Kees en aardbeien
en ook nog hamlappen geloof ik.

Dat wenste ik heel vaak toen,
toen jij mij niet aankeek of toen jij vertelde over haar.

Ik was en ik ben nog steeds blij voor je
toen niet ik zag het niet
maar met de lunch voelde ik hoe jij lieve woordjes op het servetje schreef en zij giechelde en ik wilde dat ik degene was die mocht giechelen.

Maar nee.
Jij hebt geen streepjestruien en mijn wetlook ken je niet.
Je houdt niet van Crocky chips en vooral droom je niet over mij. Misschien deed je dat wel maar zei je dat niet. Maar ik heb nu iemand gevonden die over mij droomt en dat ook nog durft te zeggen.

Met hem ga ik een samenlevingscontract afsluiten.

- Kila&Babsie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!